№164 (7562)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    У соціальної політики нова філософія

     Терористи з рф, на жаль, продовжують тероризувати жителів мирних міст, постійно атакуючи цивільну інфраструктуру ракетами і дронами. А наші рятувальники й пожежники завжди намагаються якнайшвидше дістатися до місць ударів, щоб допомогти людям. За це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив велику вдячність рятувальникам і пожежникам у промові перед черговим засіданням уряду.

  • Співзасновниця спільноти дружин полеглих героїв «Ми разом!» Тетяна Ваценко­Бондарева: «Вдова — це тяжкий статус»

     У фейсбуці активно працює закрита спільнота «Ми разом!», яка об’єднує 1,5 тисячі жінок, що втратили на війні коханих і чоловіків. Про історію створення спільноти, її завдання «Урядовому кур’єру» розповідає її співзасновниця полтавка Тетяна Ваценко­Бондарева.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Канікули-2023: і вдома, і за кордоном

     Цієї літньої пори на територіях оздоровчих та відпочинкових таборів Сумщини панує незвичне затишшя. Як і торік, коли повномасштабне російське вторгнення зруйнувало плани на найтриваліші шкільні канікули. Однак, на щастя, завдяки максимальній організаційній роботі обласної влади, освітян, спонсорів, батьків, усіх, хто переймається турботою про підростаючу зміну, вдається створювати умови, за яких учні й малята можуть відпочити, оздоровитися, з користю провести вільний час. Звісно, питання безпеки завжди на першому плані, бо головне — життя і здоров’я. 

  • Василь БЕДЗІР

    Колесо як прагнення свободи

     На відкритті звучали думки і спогади, які нагадали про трагізм масового знищення ромів, привернули увагу до нинішнього становища цієї спільноти в українському суспільстві. Промовисту, хоч і невелику за розмірами композицію встановили на території ужгородської гімназії №14 поблизу місця розташування в часи Другої світової війни гетто для ромів. Ще раніше там діяла найстаріша в Європі ромська школа, заснована 1926 року.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    «Бурштинові солоспіви» звучали і в Жешуві

     2017-го народна артистка України професор Рівненського державного гуманітарного університету Наталія-Марія Фарина подала заявку на участь у громадському бюджеті музичного проєкту «Рівне — місто унікальних подій».
    Проєкт переміг, його активно підтримали рівняни. А вже 2018 року пані Фарина втілила ідею: в найакустичнішій залі обласної філармонії зібрала  талановитих вокалістів з різних куточків України на «Бурштинові солоспіви».