№165 (7563)

  • Павло КУЩ

    Усі бої наближають до моря

    Офіційні повідомлення від Міністерства оборони України чи Генерального штабу про перебіг контрнаступальних операцій на південних напрямках нагадують народну мудрість: «Не кажи гоп, доки не перескочиш». Факти, що українські штурмові підрозділи подекуди прорвали першу лінію оборони рашистів і закріплюються, подають зі стриманим оптимізмом. А наші успіхи зокрема біля сіл Урожайне, Приютне та Вербове, створення передумов для подальшого прориву і виходу на оперативний простір підтверджує ще й переляканий ґвалт по той бік лінії фронту.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    У захисників має бути все необхідне

     Боєприпаси. Озброєння. Безпілотні літальні апарати. Засоби радіоелектронної боротьби і фронтові системи протиповітряної оборони для протидії авіації та дронам російських окупантів. Броньовані евакуаційні машини. Усе це серед конкретних потреб наших військових, які ведуть наступальні дії зокрема на мелітопольському напрямку.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Із меншої площі більший урожай

     Першими це зробили у ПП імені Калашника, СТОВ «Воскобійники», ПАФ «Україна», АФ «Маяк», ДП ДГ ім. Декабристів, ТОВ «АФ ім. Довженка», СК «Радянський», ПСП «Дружба», СТОВ «Перемога».
    Цього року в господарствах підлягало до збирання майже 327 тисяч гектарів, що менше, ніж торік. На 33,5 тисячі гектарів менше було посіяно озимої пшениці й на 9,2 тисячі гектарів — ячменю. 

  • Микола ШОТ

    Працюють злагоджено на всіх ділянках

     Агрокомпанія «Контінентал Фармерз Груп» у п’яти західних областях обробляє майже 195 тисяч гектарів. Основну кількість із них, звісно, тут відвели під вирощування зернових і ріпаку. Хоч займаються також іншими культурами — соняшником, соєю, кукурудзою, буряком, гречкою та картоплею. Нині аграріїв у поле кличуть жнива. Підсумки хлібозбирання стверджують: ужинок буде щедрим.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Відбудувати регіон нових можливостей

     За словами начальника Сумської ОВА Володимира Артюха, це представницьке зібрання, яке організувала команда Програми розвитку ООН (ПРООН) спільно із Сумською ОВА, стало важливим іміджевим та суспільним заходом. Його мета — засвідчити, що Сумщина насамперед не буферна зона, а великий північний форпост у боротьбі з ворогом, регіон з колосальними можливостями та потенціалом.

  • Про присвоєння Зелінському І. Л. другого рангу державного службовця

     Розпорядження від 15 серпня 2023 р. № 705-р