№167 (7565)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Бухарест солідарний з Києвом

     Румунія рішуче засуджує загарбницьку війну, яку росія веде проти України, закликаючи рф вивести війська з української території. Румунія надає українським біженцям прихисток від російської агресії, допомагає їм фінансово. Проведене торік опитування засвідчило: румуни вважають, що Центральна Європа та держави Балтії повинні надавати Україні ще більшу військову допомогу. Понад 70% румунів вважають, що Україна має стати членом Євросоюзу та НАТО. Тож нинішні відносини України та Румунії називають конструктивними, дружніми і партнерськими.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Реформи важливі для розвитку

     Виклики у сферах економічної інтеграції, зміцнення демократичних інституцій, підготовки до переговорів про членство в ЄС та гармонізація законодавства до європейських норм — ключові теми конференції «Як виглядає шлях України до ЄС». Її організував офіс віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної за підтримки USAID.

  • Голова громадської волонтерської організації «Захист заради перемоги» Ірина Зеленська: «Робимо все, щоб вистояти і перемогти»

     До 2014 року харків’янка Ірина Зеленська (Донцова) була доволі успішним підприємцем — торгувала косметикою і не думала, що незабаром їй доведеться займатися зовсім іншими справами. Але після того як росія анексувала Крим і розв’язала війну на Донбасі, її життя кардинально змінилося. Двоє її синів Євген та Василь стали учасниками АТО, перебували в бойових умовах, а пані Ірина почала допомагати їм та їхнім побратимам. Робити довелося все: привозила медикаменти, необхідні інструменти, будматеріали, які на той час ще не могли в достатній кількості дати ні держава, ні волонтери. 

  • Олег ГРОМОВ

    Нова доба Держрезерву: особливості реорганізації

     Новий закон про державні резерви Верховна Рада України ухвалила 9 серпня. За словами представника Кабінету Міністрів у парламенті Тараса Мельничука, серед ключових змін, що запроваджують, — розмежування понять державного матеріального та державного мобілізаційного резервів і впровадження нових принципів та напрямів формування номенклатури матеріальних цінностей. Фактично йдеться про докорінну реформу Держрезерву України.

  • Художній керівник і головний диригент Державного академічного Волинського народного хору Олександр СТАДНИК : «Люди мають чути українську пісню, яка дає розраду і наповнює патріотизмом»

     45 років тому було засновано Державний академічний Волинський народний хор. Він веде активну творчу діяльність. Упродовж воєнного концертного сезону 2022—2023 років колектив мав понад 90 виступів перед нашими захисниками, внутрішньо переміщеними особами, глядачами у західних і центральних областях країни. 34 роки в хорі працює заслужений діяч мистецтв України Олександр СТАДНИК:  спочатку — головним диригентом, а вже 30 років — художнім керівником і головним диригентом.