№168 (7566)

  • Головний економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Максімо ТОРЕРО: «Відновлення зернової угоди критично важливе для світових ринків»

     Майже місяць тому росія офіційно вийшла із чорноморської зернової ініціативи. Нині ворог намагається всіляко перешкодити вивезенню української агропродукції через вітчизняні морські порти, обстрілюючи зокрема нашу портову інфраструктуру. Україна ж попри ворожі дії докладає максимум зусиль для продовження роботи морського зернового коридору. Адже від цього залежить загалом світова продовольча безпека. Ризики для неї Укрінформу прокоментували у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО). 

  • росія має заплатити

     Мир неможливий без справедливості. Справедливість неможлива без відповідальності тих, хто здійснив цю агресію. На цьому наголошували учасники конференції «Спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України. Правосуддя, яке має бути здійснене», яка вчора пройшла в Києві.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Повітряний щит буде посилено

    Військові кажуть, що перевага в повітрі — ключ до успіху на землі. На жаль, на окупованих територіях Україна не має переваги в повітрі. Там вільно літають російські винищувачі, які скидають керовані авіабомби, пускають ракети. Але якщо українські пілоти пересядуть на сучасні винищувачі, то росіянам робити це не вдасться. На думку фахівців, винищувач F-16 здатний кардинально змінити ситуацію на фронті. І Україна нарешті отримає ці літаки. 

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Газові сховища ЄС вже заповнено на 90%

    Як повідомила наприкінці минулого тижня очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, сховища ЄС заповнені на 90% — рівень, якого планували досягти наприкінці осені.  «Це допоможе нам бути в безпеці цієї зими», — заявила вона, наголосивши, що ЄС докладає зусиль  щодо диверсифікації джерел постачання газу.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Сумщина готується до опалювального сезону

    Нещодавно начальник Сумської ОВА Володимир Артюх та голова правління ПрАТ «НЕК Укренерго» Володимир Кудрицький під час робочої зустрічі за участі керівників районних військових адміністрацій, енергетичних підприємств, голів громад проаналізували ситуацію в енергетичному комплексі області. Акцентували на пошкоджених ворогом об’єктах, зокрема електромережах у прикордонних зонах, де ремонт і відновлення проблематичні.

  • Іван ШЕВЧУК

    Старт на фініші

     Краще пізно, ніж ніколи, напевне, подумало керівництво Одеської області і вже під саму завісу літа в середині серпня все­таки офіційно відкрило зони для купання та оздоровлення на морському узбережжі Одеси. Море відкрили на двох муніципальних пляжах на 10­й та на 14­й станції Великого Фонтану. Поза тим відкрили інклюзивний пляж, а також пляжі «Чайка», «Ікра» та «Калетон».

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    «Немає другого Дніпра»

     На майдані Незалежності в Рівному чи не щодня проводжаємо в останню земну дорогу захисників, які перетворюються на наших незрадливих небесних ангелів. За будь­якої погоди стоїть на колінах майдан. Потопає в жовто­блакитних прапорах, квітах. І в невимовній скорботі…