№169 (7567)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Нова ветеранська політика: від реабілітації до самореалізації

    Усі наші солдати й матроси, сержанти і старшини, офіцери та генерали, які на війні, — в основі української незалежності. Незалежності не було б, якби не наші воїни. Кожен і кожна б’ються заради України. Тому перший пріоритет державної політики — дати їм усе, що необхідно. Щоб боротися і перемогти. І ми в режимі 24/7 працюємо заради найкращої у світі зброї для воїнів України. На цьому Президент Володимир Зеленський наголосив під час VI Міжнародного ветеранського форуму «Україна. Захисники. Майбутнє», що відкрився напередодні Дня Незалежності нашої держави.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Членство в ЄС — інвестиція в безпеку Європи

     Лідери країн Південно-Східної Європи та України підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності нашої держави. Підписання відбулося під час Балканського саміту, який пройшов у столиці Греції.
    У саміті взяли участь президенти Сербії, Молдови, Чорногорії та Румунії, а також глави урядів Косова, Північної Македонії, Болгарії, Хорватії, глава ради міністрів Боснії і Герцеговини. До участі в зустрічі було запрошено Президента України Володимира Зеленського, главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн і Президента Європейської ради Шарля Мішеля. 

  • Постраждалі міста скоро матимуть воду

     Україна отримала черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС обсягом 1,5 мільярда євро. Про це повідомив у промові перед засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і подякував партнерам за рішення, яке демонструє солідарність Європи з Україною.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Операція «Евакуація»

     Із торішнього вересня, після того, як частину районів Харківщини було визволено від російських окупантів, ворог розпочав систематично обстрілювати населені пункти вздовж лінії фронту, особливо на куп’янському напрямку. За офіційними даними, лише впродовж серпня тут загинуло шестеро цивільних громадян і понад 30 зазнали поранень.

  • Павло КУЩ

    Там публіка — сім осіб на пів бублика

     «А тих, хто каже: «Нам повинні давати…», — хочеться запитати: «А хто вам щось винен?» Спонсор зміг зібрати 100 пакетів, стільки й відправив. І дорікати йому ви не можете. А спробуйте самі закупити, скажімо, 250 наборів продуктів і влаштувати видачу. Цікаво буде подивитися! Згадайте, скільки торік привозили гуманітарки і попередньо повідомляли, де і коли. Думаєте, чому тепер так не роблять? Правильно! Бо ви як були тваринами, так ними й залишилися».

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Знання тестуватиме фронт

    Відповідно до розпорядження командира 112 бригади, 20 інструкторів навчального центру комплексної підготовки «ДГВ» добровольчого формування №42 територіальної громади міста Києва «Легіон Оболонь» було відряджено на один з військових полігонів для підготовки фахівців для нового підрозділу ЗСУ. Таки виїзди інструкторів центру — річ звична: полігонна аудиторія дає змогу швидше опанувати теоретичний матеріал військовим, мобілізованим зі столиці або тим, хто проходить ротацію в Києві після відведення з передової. 

  • Як поєднати службу в армії й виступ на рок-концерті

     Цей колоритний чоловік геть не схожий на військового. Мобілізований до Збройних сил минулого літа лікар-травматолог має поміж речей аж три… гітари: маленьку укулеле, класичну акустичну й електричну. У вільні хвилини він розважає підлеглих жанровим розмаїттям, тримаючи себе в музичній формі. Адже до всіх своїх чеснот він ще гітарист-вокаліст львівської панк-рок-групи «Бетон».