№171 (7569)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Незалежність з українських рук не випустимо

     Цього року, як і торік, День Незалежності України пройшов без масових заходів в усіх куточках держави. Адже в умовах повномасштабної війни росії проти України загроза нових ударів російських терористів­окупантів по наших містах, на жаль, нікуди не зникла. Та й не до пишних церемоній у час, коли українці героїчно й самовіддано захищають свою незалежність ціною власного життя, проливають кров за вільне майбутнє українських дітей у вільній самодостатній країні.  

  • Директор департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова: «У новому навчальному році пріоритет — безпека, якість освіти також на контролі»

     Прикордонна Сумщина активно готується до нового навчального року. Про його особливості «Урядовому кур’єру» розповідає директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА.

  • Олег ГРОМОВ

    Вітчизняні сервіси допомагають у просуванні товарів

     Головним завданням цієї ініціативи буде сприяння вітчизняним виробникам та продавцям товарів. Вона здебільшого неурядова, хоч активну участь у ній бере Міністерство закордонних справ. Ідеться не про надання фінансової допомоги, а про інструменти можливостей, які отримає бізнес, і спеціальні знання для успішного впровадження в життя продажу товарів. У  нинішніх важких воєнних умовах, коли підприємцям доводиться докладати чимало зусиль для пошуку покупців та залучення нових ринків збуту, така програма на часі.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Дітям слід їсти здорову їжу

     Про необхідність поліпшити харчування дітей у школах і садочках говорять не перший рік. До розв’язання проблеми долучилися перша леді Олена Зеленська, МОН, Посольство Швейцарії в Україні й громадські організації «Культ Фуд» та «Національна асоціація громадського харчування». Тепер проблему почали розв’язувати. На державному рівні запровадили новий санітарний регламент для шкіл, дозволили кейтеринг (доставку) в дитсадках, розробили нове меню, три технологічні моделі (базова кухня, опорна кухня, фабрика-кухня), урядову платформу «ЗнаЇмо».

  • Роман КИРЕЙ

    Якою буде друга воєнна зима?

     Нещодавно вдосвіта місто Сміла на Черкащині потрясла російська ракетна атака. Загарбники поцілили у приватне підприємство та медичний заклад, пошкодили міські мережі водо- й теплопостачання. Як повідомив міський голова Сергій Ананко, внаслідок ворожої атаки склалася критична ситуація з водопостачанням більшої частини міста. Комунальники й досі напружено працюють над усуненням наслідків руйнувань. Постачання води вже відновлено.