№172 (7570)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Союзники допомагають Україні вистояти

     Цього тижня в Києві відбулося кілька заходів, до яких була прикута увага українського суспільства і закордоння. Ідеться зокрема про урочистості з нагоди Дня Незалежності України, третій міжнародний саміт «Кримської платформи», VI Міжнародний ветеранський форум. На ці заходи до столиці України з’їхалося чимало лідерів іноземних держав. З гостями окремо зустрічалося вище керівництво нашої держави. На переговорах ішлося про військову допомогу Україні, її євроінтеграційні прагнення, санкційну політику та фінансову підтримку.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Норвегія погодилася передати літаки F-16

     Норвегія ухвалила рішення про передачу літаків F-16, які перебувають у неї на озброєнні. Ще Осло надає два винищувачі F-16 для навчальної місії українських пілотів. Про це журналістів повідомив Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, який перебував у Києві з візитом. За його словами, Норвегія також передасть Україні системи ППО IRIS-T і обладнання для розмінування. Йонас Гар Стере пообіцяв докласти зусиль, щоб переконати інших партнерів надати нашій країні ЗРК NASAMS. Глава норвезького уряду пообіцяв українській стороні підтримку у відбудові енергетичної інфраструктури, а також питанні зберігання газу для проходження зимового періоду, повідомляє пресслужба ОПУ.

  • Директор Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади Таміла Дузенко: «Під час війни бібліотеки не просто стабільно працюють, а стають аптеками для душі»

     Перед війною внаслідок адміністративно­територіальної реформи кількість філій Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади збільшилася майже вдвічі — з 17 до 32. Про те, як вони працюють в умовах воєнного стану, «Урядовому кур’єру» розповідає директор Центральної бібліотеки Таміла ДУЗЕНКО.

  • Олег ГРОМОВ

    Ринок пального: ціни зростають, але під контролем

     Ринок пального в Україні нестабільний. За неповні два місяці ціни на пальне зросли із 13 до 15%. І, на думку фахівців, така тенденція  триватиме.
    Втім, хоч ціни й зростають, влада має механізми для боротьби з цим.  «Урядовий кур’єр» за допомогою експертів всебічно аналізує сучасний стан ринку пального, причини і наслідки зростання цін та шляхи їх приборкання.

  • Микола ШОТ

    Співають пісні Української революції та розвивають лірницькі традиції

     Цього року імена лавреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка стали відомі наприкінці липня, а не традиційно в березні. Церемонія нагородження удостоєних цієї високої державної нагороди також відбулася не як звичайно. Урочистий захід організували в Бородянці на Київщині біля пам’ятника Тарасові Шевченку, по якому під час окупації міста московити стріляли. Скульптурна споруда на честь видатного поета та Великого українця витримала цю наругу ворога й нині надалі прикрашає середмістя Бородянки.

  • Про присвоєння Алюшиній Н. О. другого рангу державного службовця

     Розпорядження від 25 серпня 2023 р. № 744-р