№155 (7553)

  • Павло КУЩ

    Неспішно, проте успішно

     Пам’ятаєте? 30 липня 2014 року українські бійці визволили Авдіївку, що три місяці перебувала під окупацією рашистських загарбників. Відтоді, за останні дев’ять років, люті вороги багато разів штурмували тамтешню лінію нашої оборони, щоб знову віджати українське місто. Та марно. «Обстрілами з усіх видів зброї вони майже стерли Авдіївку з лиця землі. Та немає такого калібру, щоб знищити наші душі. Авдіївка була, є і буде Україна!» — переконаний голова військово-цивільної адміністрації міста Віталій Барабаш.

  • Потрібно збільшувати кількість саперів і техніки

     Вітчизняна компанія­виробник вже отримала сертифікат відповідності та декларацію про відповідність, що дає змогу налагодити її виробництво та використовувати для розмінування територій.
    Важливі переваги вітчизняної техніки перед закордонними машинами з розмінування — простота конструкції, порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування й ремонту. Розробка дає змогу ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. Щомісяця виробники можуть виготовляти дві такі машини, повідомляє Міністерство економіки.

  • Виконувач обов’язків генерального директора компанії «Укргідроенерго» Богдан Сухецький: «Гідроенергетика — надійний гарант з покриття пікових навантажень ОЕС та забезпечення її стабільної роботи»

     Унаслідок ракетних атак рф на енергетичну інфраструктуру України її генеруючим електростанціям завдано великих втрат. За даними уряду, лише в грудні 2022 року терористи пошкодили або зруйнували 50% енергосистеми. московитські ракети вразили всі теплові електростанції, чимало ВЕС і СЕС та більшість ГЕС. У зв’язку з цим та підривом Каховської ГЕС «Урядовий кур’єр» готує до друку матеріали про розв’язання гострих проблем, які виникають внаслідок цього в Об’єднаній енергосистемі України (ОЕС). 

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Ягідні «жнива»

     «У мене, в мене беріть! Ягода велика, свіженька, смачна!» — навперебій обліплюють машину дітлахи з банками лісової чорниці та ожини, щойно зупиняєшся й прочиняєш двері. Ось так і скуповуються охочі, які прямують трасою H­25, що з’єднує поліські райони з Рівним. Не дивуються, бо в ягідний сезон тут жваво щоліта. Нині ж, кажуть бувалі в бувальцях ягідники, чорниця вродила щедро як ніколи. Природа неначе поспішає обдарувати поліщуків, бодай трішечки компенсувавши втрати від війни…

  • Овочі та розсада від ветеранів

     Як і більшість громад в Україні, з початком повномасштабного вторгнення Доманівська громада, що на Миколаївщині, відчула істотні проблеми з доступом до харчових продуктів, які зазвичай сюди постачали з Херсонської області. У цей непростий час громаду підтримала ініціатива «Сади Перемоги» проєкту уряду Канади SURGe. Завдяки рекомендаціям експертів Доманівська громада проаналізувала та вивчила власні продовольчі потреби, на основі чого затвердила програму підтримки самозабезпечення Доманівської селищної ради харчовими продуктами на 2022—2024 роки й розробила покрокові заходи її реалізації.