№156 (7554)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Світ завжди має бути разом з Україною

     «Зараз спеціальний момент, коли потрібне саме таке спілкування, саме такий формат. За місяць у країнах-партнерах почнеться новий політичний сезон. І нам із вами вдалося зробити так, що минулі політичні сезони у світі стали про­українськими. Причому вони стали такими в усіх державах, чия підтримка життєво важлива для України, для українців. За серпень маємо підготуватися до нового політичного сезону у світі, щоб і цей дуже важливий сезон теж став проукраїнським», — заявив Президент, відкриваючи нараду.  За його словами, кожне рішення, яке ухвалюють у світі «про Україну та українців, і має бути для України та українців». «Нині бути послами України — це бути послами тих рішень, яких ми очікуємо, які готуємо, наповнюємо змістом», — наголосив Володимир Зеленський.

  • Економіка потребує допомоги дипломатів

     Глава уряду, зосередившись детально на економічних завданнях для керівників іноземних дипломатичних установ, зауважив, що дипломати мають підтримувати й просувати українських виробників, які, попри війну, й далі працюють в Україні, сплачують податки, зберігають робочі місця.
    «У перший рік повномасштабної війни ми втратили близько 30% економіки та 3,5 мільйона робочих місць. Але втрати економіки були менші, ніж прогнозували. Бізнес адаптувався й далі адаптується. Він потребує нашої допомоги. Цього року ми очікуємо навіть незначного зростання», — підкреслив Денис Шмигаль.

  • Олег ГРОМОВ

    Ринок праці: пожвавлення та зростання пропозицій

     Ситуація на ринку праці України нині складається так, що в деяких регіонах країни спостерігається нестача фахівців у певних галузях. Звісно, це пов’язано з тим, що з початку повномасштабної агресії рф за кордон виїхало понад 8 мільйонів осіб. Проте на ринку є інші цікаві тренди. Тому «Урядовий кур’єр» вирішив більш ретельно зануритися в його нинішню специфіку.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Врятують дітей від шахедів

     Розпочалася реалізація швейцарсько-українського проєкту DECIDE з відновлення шкіл та облаштування укриттів у закладах освіти як коворкінгів для навчання під час повітряної тривоги.
    Першою до цієї ініціативи долучилася Полтавщина. Згідно з повідомленням начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна, кількість укриттів у навчальних закладах краю збільшується прискореними темпами. 

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Кузня робітничих кадрів

     Цей заклад не тільки найстаріший у системі професійно-технічної освіти Сумщини, а й своєрідний рекордсмен з перейменування: упродовж століття змінював свою назву 13(!) разів. Утім, це жодним чином не впливало на його важливе соціальне значення — заклад залишається надійною кузнею робітничих кадрів області.
    Заснований у жовтні 1922 року з ініціативи молоді І Державного машинобудівного заводу як школа заводського навчання (ФЗУ), він пройшов складний і яскравий шлях. За цей час тут підготовлено майже 73 тисячі кваліфікованих робітників для машинобудівної, хімічної, нафтохімічної, газової, атомної, вугільної, харчової, целюлозно-паперової, металургійної та інших провідних галузей промисловості  України й інших країн.