№158 (7556)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Світ підтримує мирні ініціативи України

    Підтвердженням надзвичайної зацікавленості світу у відновленні стійкого миру та кроком до практичної реалізації української формули миру назвали в Офісі Президента України міжнародні консультації, які відбулися у Джидді (Саудівська Аравія). У другій (після започаткування в червні у Копенгагені (Данія) консультацій щодо ключових принципів миру для нашої держави) зустрічі дипломатичних радників із нацбезпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств провідних країн світу було представлено вже понад 40 держав, що майже втричі більше, ніж на перших консультаціях.

  • Надійний щит для нашої країни

     «Сьогодні ми відзначаємо важливий день для нашої рідної України — професійний день сил, найголовніше завдання яких — берегти життя людей. І воїни Повітряних сил Збройних cил України з честю виконують це важливе завдання, досягають потрібних нашій державі великих результатів і здобувають справжню славу для кожного й кожної з нас, для всієї України», — зазначив Володимир Зеленський, звертаючись до військовослужбовців ПС ЗСУ. 

  • Головний лікар «Феофанії» доктор медичних наук професор Ігор СЕМЕНІВ : «У медицині не можна зупинятися ні в чому»

    Клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами із самого початку її заснування майже 60 років тому розбурхувала уяву суспільства. Як закритий медичний заклад для обслуговування політичної еліти перетворився на сучасну прогресивну клініку, чим живе відома лікарня в часи війни та як потрапити туди на лікування пересічним громадянам, розповідає головний лікар «Феофанії» — доктор медичних наук професор Ігор Семенів.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    «Тато пішов захищати Україну…»

     На Алеї Героїв у Полтаві десятки прізвищ. За кожним із них своя історія життя. Історію похованого у першому ряду Дениса Бондарева, який у мирному житті був каскадером і виконавцем складних трюків у кіно, а на війні став воїном десантно-штурмової бригади й загинув під час оборони Запоріжжя, «Урядовому кур’єру» розповідають його рідна сестра Світлана й дружина Тетяна.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Аграрне відродження Харківщини: перші кроки

     З початку повномасштабної війни тут було знищено 70 великих сільгосппідприємств та понад 340 одиниць техніки. Внаслідок ворожих обстрілів та бойових дій на Харківщині постраждало багато фермерських господарств. Відновлення їхньої діяльності — один із пріоритетів державної влади. Свою допомогу в цій важливій справі надають і міжнародні гуманітарні організації та бізнесові структури.

  • Інформаційний лист № 4/2023: «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу

     Цей інформаційний лист присвячено деяким особливостям оподаткування платників податків у період дії воєнного стану, у зв’язку із змінами запровадженими Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219), направлених на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 08 грудня 2022 року в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування. Закон № 3219 набере чинності 01 серпня 2023 року.