№188 (7586)

  • Оксана ГОЛОВКО

    По них знати вперту, незламну силу

    Цей перефразований вислів з відомого драматичного твору незламної Лесі Українки якнайповніше характеризує тріумфальний результат української збірної, яка днями завершила виступи на Іграх нескорених-2023, що пройшли в німецькому місті Дюссельдорф.
    Цього разу нашу команду презентував найбільший склад в нашій історії — 25 учасників.Серед них військові й ветерани ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та добровольчих батальйонів.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Ембарго на зерно: Київ має представити план

     Єврокомісія вирішила не подовжувати обмеження на імпорт чотирьох категорій української аграрної продукції до п’ятьох країн ЄС: Польщі, Словаччини, Угорщини, Болгарії та Румунії. Проте Брюссель висунув Києву певні умови.
    «Завдяки роботі координаційної платформи та тимчасовим заходам, запровадженим 2 травня, деформація ринку п’яти країн-членів  ЄС, котрі межують з Україною, зникла», — йдеться в заяві Єврокомісії. Там повідомили, що Україна погодилася запровадити певні заходидля запобігання будь-яким ринковим викривленням у сусідніх державах-членах ЄС.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    На Харківщині триває гуманітарне розмінування

     Щодня над розмінуванням територій, на яких тупцював ворог, працюють десятки піротехнічних підрозділів ДСНС, сапери ЗСУ, Державної служби транспорту та Національної поліції України. Попри масштабні роботи Харківська область одна з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами. Потенційно небезпечними тут залишаються 574 тисячі гектарів сільгоспугідь та понад 170 тисяч лісів, 272 тисячі га підлягають першочерговому розмінуванню. 

  • Олег ГРОМОВ

    Фінмоніторинг дедалі жорсткіший

     Національний банк України впровадив із 7 вересня нові вимоги щодо здійснення банками фінмоніторингу. Встановлено обов’язок для банків щодо реагування на перевищення максимальної суми фінансових операцій, яку заявив клієнт. Така вимога не поширюються на клієнтів— фізичних осіб, які здійснюють звичайні фінансові операції на суми та в обсязі, що мають раціональне обґрунтування.

  • Роман КИРЕЙ

    Щоб не опинитися в шахраїв на гачку

     Можливо, ще далеко не всі знають, що прототип легендарного Остапа Бендера Ося Шор народився і жив певний час в Одесі. Багато реальних епізодів із життя Шора описали у відомому романі про Остапа Бендера його автори. Реальний Ося справді був цікавою особою: виставляв себе то шаховим гросмейстером, не маючи найменшого уявлення про цю гру, то художником, ніколи не тримавши в руках пензля, то ще кимось.