№190 (7588)

  • Єдність зможе запобігти війнам

     Україна робить усе, щоб після російської агресії ніхто у світі не наважився напасти на жодну країну, а перетворення на зброю (вепонізація) необхідно стримувати. На цьому зокрема наголошував Президент України Володимир Зеленський, виступаючи під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН у Нью-­Йорку.
    «Історія демонструє, що саме росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще в 1990­х роках. І росія заслуговує на це зараз — терористи не мають права володіти ядерною зброєю», — наголосив глава держави.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Про що говорили на «Рамштайн­15»

     На авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулося 15­те засідання Контактної групи з питань оборони України. Це була перша зустріч у форматі «Рамштайн», у якій взяв участь новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров. Підбиваючи підсумки зустрічі, міністр повідомив, що українська сторона разом з партнерами започаткувала ініціативу створення Capabilities Coalition — коаліції спроможностей. «Головна мета — підготовка Сил оборони України майбутнього. 

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Працюють тихо, потай, але ефективно вбивчо

     Пам’ятаю, як колишня керівниця комунікаційного відділу в Державному концерні  «Укроборонпром» Наталія Сад писала, що в перші найважчі місяці широкомасштабної війни наші воїни вистояли на фронті завдяки самовідданій роботі підприємств української оборонної промисловості: «Лютий, березень, квітень і травень Сили безпеки та оборони України вибивали ворога тільки українськими озброєнням та військовою технікою. 

  • Олег ГРОМОВ

    Нерентабельне збіжжя: як віднайти баланс

     Останніми тижнями дедалі частіше чуємо про високий цьогорічний урожай зернових в Україні й те, що його дедалі важче експортувати. До того ж, господарства, які вирощують пшеницю, ячмінь та інші культури, стали фактично заручниками економічної кризи: собівартість цих рослин нижча, ніж ціни, які сформувалися цього року.

  • Василь БЕДЗІР

    Три виміри династії Манайлів

     На Закарпатті відбулася виставка мистецької династії Федора, Івана та Вікторії Манайлів. Твори дідуся, сина й онуки об’єднали у вернісаж із символічною назвою «У трьох вимірах», продемонструвавши вагомий сукупний внесок цієї родини в українське мистецтво.