№191 (7589)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Президент Володимир Зеленський закликав реформувати ООН

     Рада Безпеки ООН потребує реформ, оскільки Організація Об’єднаних Націй зайшла у глухий кут в питанні протидії агресивним режимам. Про це, виступаючи на спеціальному засіданні РБ ООН, присвяченому війні росії проти України, заявив Президент Володимир Зеленський.
    Право вето, яким маніпулює росія як постійний член РБ ООН, зробило цю організацію недієздатною.


  • «До перемоги буду зайнятий»

     «Велика війна застала мене у квартирі на Олексіївці, яку я наймав. Через півтори години я пішки добрався до заводу. Три дні ми розбирали завали, ховали документацію, зокрема конструкторську. Я не сумнівався, що Харків не візьмуть, але непокоївся, що можуть усе розбомбити», — розповідає Володимир.
    Авіапідприємство було розгромлене і фактично перестало працювати. Володимир Нікітченко взяв безстрокову відпустку з наміром вступити у Збройні сили України. Його кликали в компанію «Укроборонпром», але він відповів, що до перемоги буде зайнятий.

  • Роман КИРЕЙ

    Зі світлом і теплом

     Українці налаштовані на те, що наступна зима буде непростою: через агресора ми вже навчилися жити в умовах відімкнення електроенергії, тепла, зв’язку, інтернету, без звичного комфортного побуту. Найбільше занепокоєння у споживачів послуг і комунальників викликають не технічні чи організаційні питання, а можливі плани ворога. Передбачити їх складно, ми не можемо знати його тактики, але врахувати досвід попередніх холодних сезонів нам цілком до снаги.

  • Директор Кременчуцького ВПУ №7 Микола Несен: «Наш колектив став флагманом волонтерського руху Полтавщини»

     Із перших днів повномасштабного вторгнення росіян до захисту України долучилися й освітяни Полтавщини. Про те, який внесок в оборону зробили учні й педколектив Кременчуцького ВПУ №7, «Урядовому кур’єру» розповідає директор цього закладу Микола НЕСЕН.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Культурно-духовний щит громади

     У закладах Сумської публічної бібліотеки авторові цих нотаток випадає бувати доволі часто. Воєнної пори бібліотекарям, як і працівникам інших  культурно-мистецьких закладів, доводиться докорінно змінювати формати роботи. Однак як наголошує директор Сумської публічної бібліотеки Юлія Заговора, колектив уже напрацював щоденний алгоритм, завдяки якому  заклади стали надійним культурно-духовним щитом громади, де користувачі-відвідувачі не тільки почуваються зручно і комфортно у світі книжок, а й займаються корисними та потрібними справами в цей складний воєнний час. 

  • Василь БЕДЗІР

    Як зробити Україну процвітаючою

     Як по закінченні війни, впроваджуючи інноваційні підходи, зробити Україну успішною, процвітаючою європейською країною, йшлося під час презентації нової книжки Ярослава Романчука в Ужгородському пресклубі.
    Ярослав Романчук має польське походження, але народився і ще донедавна жив у білорусі.  2010 року навіть балотувався на виборах президента цієї країни і, за офіційними даними, зайняв третє місце. 2021-го через політичні переслідування, який розгорнув авторитарний режим лукашенка, змушений був виїхати із країни. Нині мешкає в Києві.