№192 (7590)

  • Фінансова стійкість та відбудова

     «Цими днями Президент України Володимир Зеленський перебуває з дуже важливими для нашої країни візитами у США та Канаді. Іде робота з союзниками України, аби підтримка на всіх рівнях не зменшувалася», — так розпочав промову перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    США нададуть новий пакет допомоги

     Сполучені Штати й надалі непохитно підтримуватимуть зусилля України в захисті  від російського вторгнення. Про це у Вашингтоні заявив американський Президент Джо Байден під час двосторонньої зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським, який перебував у США з робочим візитом.
    «На початку цього тижня на Генеральній асамблеї ООН я чітко дав зрозуміти, що жодна нація не може бути по-справжньому захищеною у світі, якщо ми не станемо на захист свободи України перед обличчям російської жорстокості та агресії. Ось чому ми зібрали коаліцію з понад 50 країн, щоб допомогти Україні захистити себе. Це має вирішальне значення», — заявив Президент США. 

  • Соціальний і військовий психолог Олег ПОКАЛЬЧУК: «Вибори під час війни можуть лише посилити роздратування людей політиками»

     На думку соціального і військового психолога Олега Покальчука, умовне око урагану у вирі воєнних, політичних і геополітичних стихій кожен з нас може знайти у своєму внутрішньому світі. Але для цього треба навчитися відокремлювати реальні проблеми від тих, які продукує віртуальний світ.
    Укрінформ поговорив з Олегом ПОКАЛЬЧУКОМ про те, як це зробити, а також чи треба намагатися повернути наших співвітчизників з-за кордону, чи потрібна в Україні військова цензура та де нині шукати позитивні новини.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Полтавські хірурги провели трансплантацію серця

     Складну операцію виконали в обласній лікарні імені М.В. Скліфосовського за участі спеціалістів Інституту серця МОЗ України. Лікарі вилучили донорські органи для порятунку ще трьох важкохворих. Донором став пацієнт, якого після дорожньо-транспортної пригоди доставили в лікарню у вкрай тяжкому стані. Медики в реанімації кілька днів боролися за його життя, але стан погіршився, і було діагностовано смерть головного мозку.

  • Роман КИРЕЙ

    Будинок без химер

     Скандал довкола можливої новобудови в історичній частині міста розгорівся в Черкасах ще три роки тому. Забудовник місцеве приватне підприємство «Надія» планував на місці історичної пам’ятки — особняка Кринського на вулиці Байди Вишневецького звести багатоповерховий будинок, а саму пам’ятку знести. Приводом збурення стало надання забудовникові містобудівних умов та зведення паркана довкола будинку.

  • Трембіта над Дніпром

     Нині патріотично-декларативне гасло «Схід і захід разом» — вже не теорема, яку потрібно доводити, а аксіома. Оскільки з визначення окремих подій відповідної географії, тематики й ідеології воно перетворилося на єдино можливе універсальне гасло життя всієї країни, інакше бути не може ні тепер, ні в майбутньому.