№193 (7591)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Дрони, броньовані машини та боєприпаси

    Канада приєднається до підготовки пілотів для літаків F-16. Про це рішення було оголошено під час робочого візиту до Канади Президента Володимира Зеленського.Глава держави висловив подяку очільникові канадського уряду Джастіну Трюдо за підтримку України та українців. Із початку повномасштабного вторгнення Канада надала нашій країні допомогу на понад 8 мільярдів канадських доларів і підготувала майже 40 тисяч українських військових у межах операції UNIFIER.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Пріоритети уряду: безпека та відновлення

     Війна проти росії та визволення українських територій — це не спринт, а марафон. І держава має бути готовою до цього, зокрема економічно. На цьому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив під час Регіонального економічного форуму, що пройшов у Києві.
    Очільник уряду зазначив, що українська економіка функціонує у трьох вимірах: економіка війни, економіка відновлення, економіка майбутнього.

  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець: «Не має такого бути у світі, коли країна, викрадаючи дітей, почувається вільно»

     Минулого тижня Гаагу відвідали шестеро українських дітей, серед яких сироти. П’ятеро з них родом з Маріуполя, одна — з Харкова. Ідеться про чотирьох хлопчиків і двох дівчаток, яких вдалося повернути з росії. Маленькі українці закликали допомогти Україні повернути на батьківщину незаконно вивезених дітей.
    Свої історії повернення діти розповіли в Гаазі в межах кампанії Bring Kids Back UA в супроводі уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. 

  • Олег ГРОМОВ

    Щоб було вигідно й експортерам, й імпортерам

     Можливе зміцнення національної валюти 2024 року в Національному банку України розглядають як негативний процес. Нещодавно міністр фінансів Сергій Марченко висловився за те, що курс національної валюти, навпаки, має бути послаблено до 41,4 гривні до долара.
    На його переконання, якщо долар подешевшає відносно гривні, то це  негативно позначиться на експорті, бізнесі та загалом економіці країни.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Доки ферми і сажі не спорожніли

     Навіть гіпотетично складно уявити щоденний продовольчий стіл без свинини, численних смачних страв з неї, не кажучи про сало, яке стало своєрідною візитівкою української національної кухні. І хоч поки що все це можна без особливих проблем придбати на ринках, у фермерських магазинах та багатьох інших торговельних точках, тенденція до зменшення обсягів вирощування та виробництва щоденного делікатесу неухильно зберігається.

  • Про присвоєння рангів державним службовцям

     Розпорядження від 22 вересня 2023 р. № 834-р