№194 (7592)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Час наступного кроку на шляху до ЄС

     Торік у червні Україна отримала статус кандидата на членство в Європейському Союзі та сім рекомендацій Європейської комісії щодо реформ, які треба реалізувати для наступного кроку на шляху вступу до ЄС. А вчора на черговому засіданні уряду було схвалено Державну цільову національно-культурну програму «Єдність у розмаїтті» на період до 2034 року, мета якої — створення умов для реалізації прав і можливостей національних меншин та корінних народів. Коментуючи це рішення, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що після затвердження такої програми можна говорити, що на урядовому рівні повністю завершено виконання семи рекомендацій Єврокомісії.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    «Шляхи солідарності» мають потенціал

     Обсяг експорту української сільськогосподарської продукції через польський кордон скоротився на третину порівняно з минулим роком, що свідчить про те, що наявні потужності не використовують належно. Про це заявила єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян під час спільної пресконференції з віцепрем’єр-міністром з питань відновлення України — міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим, який перебував з візитом у Брюсселі.

  • Олег ГРОМОВ

    Ринок праці: пожвавлення та оптимізм на майбутнє

     Рівень безробіття 2023 року має знизитися до 19 відсотків, вважає перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко. Це свідчить про позитивну тенденцію. Адже за підсумками 2022-го, за інформацією Нацбанку, цей показник становив 21,1%. А на початку цього року головний фінансовий регулятор прогнозував, що рівень безробіття в нашій країні становитиме 26%, тобто буде на 7% вищим, ніж нині заявляють в уряді.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Пелагея, яку знають у Парижі

     Невеличке село Землянка лежить у поліській глибинці на Сумщині, на чималій відстані від великих міст і гомінких автострад. Однак упродовж кількох останніх років воно дедалі частіше заявляє про себе як перспективний туристський центр. І все завдяки знаменитій землячці Пелагеї Литвиновій-Бартош, чиє ім’я місцеві ентузіасти повертають у національну культуру. Масштаби її дослідницької роботи вражають. Важко знайти сегмент народознавства, яким не займалася б ця працелюбна жінка. 

  • Кадрові питання

     ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

    звільнив
    призначив