№195 (7593)

  • Енергосистему відновлено, вона готова до атак

     Енергетична галузь — основа української економіки. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, виступаючи на форумі «Майбутнє української енергетики», повідомляє департамент комунікацій Секретаріату КМУ. Учасники заходу обговорили ключові виклики та стратегічні перспективи енергетичної галузі в Україні. Глава уряду означив шість чинників, які забезпечують її стабільність.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Мобілізуються фінанси на пріоритетні видатки

     У липні цього року задля прискорення трансформації України уряд створив міжвідомчу робочу групу з підготовки плану заходів для реалізації програми Євросоюзу Ukraine Facility — запропонованої Єврокомісією чотирирічної програми на 50 мільярдів євро, яка покликана допомогти фінансувати дефіцит бюджету України та реалізовувати програму європейських реформ.

  • Начальник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор МИКИТА: «Шанси перемогти країну, озброєну військовим вишколом, нульові»

     Закарпатська область тилова, і на неї лягають особливі обов’язки у країні, яка воює. Чим живе цей край і що робить влада для допомоги фронту? Про це, кореспондент «Урядового кур’єра» розмовляє з начальником Закарпатської обласної військової адміністрації Віктором МИКИТОЮ.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Як «Україна» працює на перемогу

     На тлі спричинених війною економічних негараздів в аграрному секторі країни ПАФ «Україна» в Миргородському районі, образно кажучи, на мапі Полтавщини як світла пляма. У департаменті агропромислового розвитку Полтавської обласної військової адміністрації кажуть, що господарство успішно працює тому, що його очолює людина з багатющим досвідом роботи в сільському господарстві (65 років трудового стажу) Герой України Іван Балюк. Він підібрав дружну команду професіоналів, які душею вболівають за результати праці. Саме ці спеціалісти й не дали агрофірмі втратити високі позиції, що тримаються впродовж десятиріч.

  • Микола ШОТ

    Віра і правда життя

     Тернопільський академічний драматичний театр імені Тараса Шевченка розпочав 93-й сезон. І за доброю традицією, відкрив завісу прем’єрною роботою. Цього разу шевченківці запропонували глядачам містерію «Ісус — Син Бога живого» за Євангеліями від Матвія, Марка, Луки та Івана у викладі й осмисленні драматурга Василя Босовича. Режисер-постановник вистави — народний артист України, лавреат Шевченківської премії Федір Стригун.