№196 (7594)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Робимо ставку на швидке розмінування

     росія залишає за собою смертоносний слід — міни, інші вибухонебезпечні предмети. І ця зброя активна ще довго після війни. Не розрізняє, де військовий, де дитина. Ворог умисне мінує українські міста й села, ліси та поля, щоб завдати втрат. Не лише військовим, а й тисячам мирних людей.
    Нині в Україні потенційно забруднено вибухонебезпечними предметами приблизно 174 тисячі квадратних кілометрів. 

  • Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич: «Для нас було ключовим показати, що рф маніпулює Конвенцією про геноцид»

     У Міжнародному суді ООН проходили слухання попередніх заперечень, висунутих рф у справі щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Слухання проходили у два раунди. Під час виступів представники рф замість наведення аргументів та обґрунтування своєї позиції фактично використали трибуну міжнародного суду, щоб повторити тези роспропаганди. 

  • Олег ГРОМОВ

    Небанківські фінустанови: працювати цивілізовано

     Нацбанк застосовує чималі штрафи, відбирає ліцензії та вживає інші заходи впливу на компанії небанківського фінансового ринку. Днями він оштрафував понад десяток фірм, які надають мікрокредити, чи, як їх у народі влучно називають, гроші до зарплати. Чимало із цих компаній порушують права споживачів.

    «Урядовий кур’єр» всебічно  проаналізував ситуацію, яка склалася останнім часом  на небанківському фінансовому ринку.

  • Про Бабин Яр на весь світ

     Трагічна історія Бабиного Яру — місця масових розстрілів цивільного населення і військовополонених — пов’язана з нацистською окупацією міста Києва в роки Другої світової війни. Перші масові вбивства відбулися 29 і 30 вересня 1941 року, коли було розстріляно майже 34 тисячі євреїв. Упродовж двох років жертвами нацистських окупантів у Бабиному Яру стали майже 100 тисяч цивільних громадян єврейської, ромської, української та інших національностей, червоноармійців, діячів націоналістичного і радянського підпілля, в’язнів Сирецького концтабору, священнослужителів, пацієнтів психіатричної лікарні імені І. Павлова та інших.