№197 (7595)

  • 1 жовтня — День захисників і захисниць України

     «Урядовий кур’єр» розповідає про тих, хто нині боронить державу, і тих, хто віддав за неї найдорожче — життя

  • Військовослужбовець Андрій Більда: «Працювати у злагодженій команді — означає перемагати»

     Із першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну голова відділення Національного олімпійського комітету в Черкаській області, почесний президент Федерації триатлону України Андрій Більда став на захист рідної землі. Це вже його другий похід до ЗСУ від 2014 року.
    Андрія Більду знаю вже багато років. У Черкасах й усій Україні багато людей поважають його за активність, невтомну роботу на благо молоді, допомогу спортивним школам. 

  • Олександр КРЮЧКОВ

    «Підкидало, як вареники в мисці…»

     Упродовж доби русня неодноразово намагалася штурмувати позиції бійців відділення 52-річного старшого солдата 92 об ТрО 107 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України з позивним «Мойсей», але кожна спроба ворога вибити українців з окопів закінчувалася невдачею. Після останньої рашисти вирішили поховати бійців ЗСУ на позиції: вони так щільно почали крити їх артилерійським вогнем, що від вибухової хвилі наших захисників підкидало, як вареники в мисці.

  • «Хлопці, вони горять! Працюємо!»

     Четверта бригада оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука, відоміша як бригада швидкого реагування, або гостомельська «бригада майбутнього», — нині штурмова бригада гвардії наступу «Рубіж». Її було створено 2015 року як підрозділ нового зразка зі структурою, системою управління та навчання за стандартами НАТО.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Він хотів, щоб Україна була європейською державою

     Жалобна церемонія відбулася біля Свято-Успенського собору. Віддати шану його подвигу прийшли рідні, побратими та небайдужі полтавці. Чин відспівування здійснили духівники Полтавської єпархії Православної церкви України на чолі з митрополитом Полтавським і Кременчуцьким Федором. У промові священник назвав Андрія Орлова представником української еліти: «Ми часто вживаємо в наших розмовах слово «еліта». Еліта — це ті люди, які беруть на себе відповідальність за долю своєї країни і свого народу. Андрій належав саме до такої еліти України».    

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Закрив собою небо

     Торік 25 вересня, виконуючи бойове завдання, в небі над Миколаївщиною загинув молодий льотчик майор Тарас Редькін. Йому було лише 25, хоч на той час хлопець обіймав посаду заступника командира ескадрильї — штурмана 204 Севастопольської бригади тактичної авіації і мав 44 бойові вильоти. 25 вересня був його останній виліт, з якого Тарас не повернувся на базу.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Для дієвої системи соцвиплат потрібна дієва економіка

     Повномасштабна війна створила велику кількість викликів у соціальній сфері. Усі власні доходи бюджету країни йдуть на потребу оборони й безпеки. Та попри це уряд жодного місяця не затримував виплати пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій. На цьому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив у промові перед черговим засіданням уряду.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Членство в НАТО — лише питання часу

     Україна потребує більше систем ППО від країн-членів НАТО, щоб захистити свою критичну інфраструктуру, яка весь час піддається ракетним атакам росіян. Про це заявив Президент Володимир Зеленський  під час спільної пресконференції з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.
    «Генеральний секретар погодився докласти зусиль для допомоги, підтримки нас у цьому питанні, мобілізації держав-членів Альянсу саме із цією метою», — сказав журналістам Володимир Зеленський.