№180 (7578)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Держсекретар США Блінкен відвідав Київ

     Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав із дводенним візитом Україну. Це його третя поїздка в українську столицю з початку повномасштабного вторгнення Росії, проте вперше за час війни він вирішив тут переночувати. У Києві Ентоні Блінкен зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та  представниками громадянського суспільства.

  • Олександр КРЮЧКОВ

    «Хочемо воювати, візьміть нас!»

     Група диверсантів, яку координує ГУР, знищила за три дні два стратегічних бомбардувальники Ту-22МЗ та пошкодила ще два літаки на аеродромах шайківка та сольці в ерефії. Спецназ батальйону «Шаман» Головного управління розвідки знищив один з підрозділів ворожих ракетних військ спеціального призначення й просувається вглиб окупованих ворогом територій на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

  • Павло КУЩ

    Донедавна вугільний край потребує дров

     Перший тиждень осені, поки що сухої й теплої. А на прифронтовій Донеччині ця пора року з відомих причин гаряча через важкі бої на кількох напрямках і постійні ворожі обстріли. Тамтешні люди вже знають «високоточні» боєприпаси орків, що найчастіше чогось влучають у житлові міські квартали чи окремі будинки в селах. І складається враження, що вороги свідомо ведуть власну цинічну підготовку до осінньо­зимового сезону на території, яку начебто захищають. Вони намагаються прицільно бити по об’єктах критичної інфраструктури, від роботи яких залежить стабільність постачання людям електрики, газу, тепла та води. 

  • Віктор КОЗОРІЗ

    З турботою про ветеранів війни

     Нещодавно на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна було відкрито центр ветеранського розвитку. Створення таких центрів  започаткувало Міністерство у справах ветеранів на виконання плану пріоритетних дій уряду на 2023 рік. У відкритті центру взяла участь заступниця міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита, керівники  Харківської області та міста Харкова, військовослужбовці, представники ветеранських і волонтерських організацій тощо.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Недооцінене надбання

    «Наше місто внесено до Національного реєстру історичних місць, у якому загалом майже 400 населених пунктів. Рік заснування Рівного як мінімум 1585-й. Однак видимої історичності в місті дуже мало: збереглися православна церква 1756 року, собор та костел. На жаль, нема палацу князів Любомирських, які володіли Рівним тривалий час. Зате до нас дійшла так звана кордегарда князів — будівля, в якій мешкала охорона. Ідеться про будинок в центрі міста. Це один з найстаріших мурованих будинків Рівного, який може і має стати його духовним оберегом та окрасою. Те, на що перетворився він нині, не витримує жодної критики», — каже доктор археології Ольга Михайлишин.

  • Про присвоєння Россошанській О. В. другого рангу державного службовця

     Розпорядження від 05 вересня 2023 р. № 772-р