№182 (7580)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Продбезпеці країни нічого не загрожує

     Промову перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розпочав із кадрових призначень, які відбулися на цьому тижні. Він привітав міністра оборони Рустема Умєрова в урядовій команді і нагадав, що серед завдань, які стоять перед новим міністром, такі: нові оборонні програми; продовження реформи військово-лікарських комісій та диджиталізація всіх процесів; продовження реформи закупівель; подальше впровадження стандартів НАТО; активна робота з партнерами, аби наші воїни мали ще більше ефективної, сучасної зброї.

  • Його позивний Likvidator

     За плечима Василя Шерегія десятирічний військовий досвід і чимало бойових нагород. Він, один з найвправніших саперів у своїй військовій частині, після тяжкого поранення вимушено перейшов на роботу в тилу, де тепер займається рекрутингом і комплектуванням військовиків для ЗСУ. Попри втрату ноги і протез не полишає думок повернутися на фронт, щоб сповна розрахуватися з ворогом за всі страждання і біль, завдані Україні.

  • Павло КУЩ

    Проти кремлівської нечистої сили

     «Пошли мені, доле, сили, уміння, талану, чого хочеш — тільки щоб я хоч що­небудь зробив таке, щоб народ мій у своїм титанічнім труді, у своїх печалях, горестях, роздумах, ваганнях, — щоб народ мій усміхнувся», — поділився свого часу творчими задумами Остап Вишня.

    Ці завжди актуальні слова нагадав присутнім у Національному музеї літератури України майстер сцени, Герой України, народний артист Анатолій Паламаренко.

  • Роман КИРЕЙ

    «Довбуша» вітали стоячи оплесками

     Найбільший зал черкаського кінотеатру «Україна» кілька днів тому був заповнений ущерть. Жителі міста і області завітали на прем’єру художньої стрічки вітчизняних кінематографістів «Довбуш».
    Перегляду нового історичного фільму передувала коротка, але емоційно насичена зустріч журналістів, любителів кіно обласного центру із творчою групою стрічки. У Черкаси на прем’єру прибули не лише режисер Олесь Санін і продюсер Максим Асадчий, а й кілька виконавців ролей, зокрема Олексій Гнатковський і Ашот Арушанов.