КОНТРАКТ. У рамках Міжнародного авіакосмічного салону Ле Бурже, що проходить у Парижі з 20 по 26 червня, у присутності віце-прем’єр-міністра — міністра інфраструктури Бориса Колеснікова ДП «Антонов» та лізингова компанія ВАТ «Ільюшин Фінанс» підписали контракт на поставку 10 літаків Ан-158.

«Це чимала цифра, особливо зважаючи на те, що українські авіакомпанії сьогодні готові купити ще чотири повітряних судна, — відзначив Борис Колесніков. — Це забезпечить стабільність виробництва літаків».

ВАТ «Ільюшин Фінанс» є стартовим замовником літаків  Ан-158. Сума контракту – близько 300 млн доларів, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури. Нині ВАТ «Ільюшин Фінанс» сформувала портфель твердих замовлень та опціонів на 150 літаків Ан-148 та Ан-158 для російських і зарубіжних авіакомпаній.

Літаки Ан-158 буде збудовано у період з 2012 по 2014 роки на «Серійному заводі «Антонов». При цьому ДП «Антонов» надало великий пакет гарантій з експлуатації та післяпродажного обслуговування повітряних суден, зокрема гарантії надійності, регулярності вильотів, льотно-технічних і ресурсних характеристик.

Якщо завод виготовлятиме 25 літаків на рік, то він матиме перспективне майбутнє. Перший серійний літак Ан-158 буде виготовлено вже до кінця 2011 року.

На переконання віце-прем’єр-міністра, виробництво будь-яких літаків має базуватися на потребах пасажирів. «Міністерству важливо, щоб машина була нова, якісна та зручна — і Ан-158 повністю відповідає цим вимогам», — резюмував він.