СПІВПРАЦЯ. Цього року Аргентинська Республіка та Україна відзначають ювілей встановлення дипломатичних відносин. Необхідно зазначити, що наша країна була першою з країн Латинської Америки, яка визнала українську незалежність.

Протягом цих 20-ти років дружні відносини між нашими країнами постійно зміцнювались, що знайшло своє відображення в активних політичних, міжвідомчих, економічних та культурних зв’язках. Зразком цього є двосторонні візити на високому державному рівні, спільні позиції на міжнародних форумах та конференціях, підписання низки двосторонніх угод, серед яких варто відзначити угоду між урядом України та урядом Аргентинської Республіки про взаємне визнання документів про вищу освіту, а також угоду між урядом України та урядом Аргентинської Республіки про скасування візового режиму, що посприяло збільшенню туристичного обміну між країнами.

Варто згадати, що українська діаспора в Аргентині, яка налічує близько 350 тисяч громадян, посідає помітне місце серед тих національностей, які сприяють розквіту нашої держави.

Наші країни відзначають цю важливу річницю дружби, спільних цінностей та проектів, головною метою яких є сприяння розвитку та добробуту наших народів.

Посольство Аргентинської Республіки в Україні