ЄВРО-2012. Уболівальники із України та Польщі викупили 85% квитків на матчі Євро-2012. 

Про це в інтерв'ю Інформаційному центру «Україна-2012» розповів операційний директор УЄФА Мартін Каллен, передає УКРІНФОРМ.

«На підставі цифр першого етапу продажу квитків, які продавалися у вільному доступі через сайт УЄФА, можна зробити висновки, що найбільшу активність виявили жителі країн, які приймають – України та Польщі, які викупили 85% квитків», – сказав він.

За словами Мартін Каллена, до десятки найактивніших країн, фани яких приїдуть в Україну, входять Німеччина, Молдова, Росія, Швейцарія, Румунія, США, Англія та Франція.

На запитання скільки квитків може надійти у вільний продаж у березні, він відповів: «Думаю, їх залишиться дуже мало. Це може бути як кілька відсотків, так і нуль квитків. Квиткова кампанія за квотами національних федерацій підходить до кінця. Але деякі країни, наприклад, Росія та Німеччина, демонструють величезний інтерес,а в інших (Греція та Данія) - попит на квитки менше пропозиції. Активний продаж – у Швеції. Враховуючи це, УЄФА і планує на початку березня розпочати додатковий продаж невикуплених квитків від федерацій».

Наприкінці березня, за його словами, стане ясно, скільки, яких і в якій кількості фанів приїде до конкретних приймаючих міст. Тоді будуть зрозумілі транспортна логістика, безпека, інші організаційні питання підготовки до турніру.

«Сьогодні ми виходимо із того, що більшість фанатів Західної Європи прибудуть на машинах і проїжджатимуть через Польщу на Львів. Це найзручніший шлях для європейців – фанатів із Нідерландів, Німеччини, Португалії. Як свідчить практика, 98% англійців, французів та шведів прилетять на літаках. Якщо Росія вийде у чвертьфінал та півфінал, уболівальники перетинатимуть український кордон зі свого боку», – зазначив операційний директор УЄФА.