Верховна Рада ухвалила Звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження агресії РФ проти України. Верховна Рада вимагає негайно припинити окупацію Криму, Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей. Зокрема викрадення, незаконні затримання та ув’язнення громадян України, заборону на в’їзд представникам кримськотатарського народу на територію Криму, порушення свободи слова, обмеження свободи віросповідань і мирних зібрань.

Озвучено й вимогу припинити фінансування незаконних збройних формувань на своїй території та на території України, пересилання військової техніки, озброєння, організацію тилового забезпечення, підготовку та фінансування терористів.

Парламентарії закликали світове співтовариство засудити насильницькі дії Росії в Україні та посилити політико-дипломатичний тиск на неї через постійні порушення міжнародного права. А також посилити обмежувальні заходи проти РФ до повного виконання нею взятих зобов’язань у межах мінських домовленостей.