НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ. Через порив водогону була  знижена подача води до міст Антрацит, Красний Луч, Зоринськ, Артемівськ, Алчевськ та Перевальськ на Луганщині.

Повідомлення про аварію надійшло в інформаційно-довідкову службу ТОВ «Луганськвода» о пів на другу дня 30 січня. Протягом години на місце пориву прибули дві аварійні бригади Алчевського управління підприємства та Західної фільтрувальної станції. Пізніше, як повідомила прес-служба підприємства, на місці ліквідації аварії було зосереджено всю необхідну техніку для якнайшвидшого усунення пошкоджень.

Причиною пориву стало зношення цього сталевого водогону, який побудували в 60-ті роки минулого століття і з тих часів жодного разу капітально не ремонтували.

«Я хочу наголосити, що в цих містах просто скорочено графік подачі води», — заявив, коментуючи ситуацію, генеральний директор ТОВ «Луганськвода» Сергій Махуренко. За його словами, для подачі води жителям були задіяні дублюючі водоводи (з боку Слов’яносербська), а також резервуари для зберігання води, якими володіє підприємство.

У відповідь на запитання, чи не призведе ситуація до розморожування системи опалення, генеральний директор поінформував, що, наприклад, у Красному Лучі більшість багатоквартирних будинків переведені на автономне опалення. В Антрациті у тепловиків є власні резервуари, води в яких вистачить більш ніж на добу.

«Ми намагалися максимально швидко оповістити владу та жителів про надзвичайну подію. Вони були попереджені і вжили необхідних заходів. Зазвичай на відновлювальні роботи та усунення наслідків таких аварій надається 24 години, а ми плануємо впоратися за 10 годин», — підкреслив Сергій Махуренко. Слова керівника не розійшлися з ділом. Аварію було ліквідовано того ж самого дня.