Шеннон Лусид провела кілька зустрічей із запорізькими студентами. Молодь спілкувалася зі знаменитістю англійською і почула, так би мовити, з перших вуст невигадані історії з життя космонавтів.

Запорізькі студенти зокрема дізналися, що Шеннон Лусид навчалася в університеті Оклахоми, де здобула ступінь з біохімії 1973 року, а 1978-го її обрали до загону астронавтів НАСА. При цьому вона стала єдиною з шести кандидаток, яка була на той час матір’ю. 1985 року Шеннон здійснила перший космічний політ на шаттлі «Дискавері». Потім літала як фахівець у 1989, 1991 і 1993 роках. 1996-го побувала на станції «Мир». За цей час провела безліч медичних і фізичних експериментів. У 2002—2003 роках працювала керівником наукового підрозділу НАСА і через прямий зв’язок консультувала орбітальну команду. Астронавтка залишила НАСА 2012 року. Її нагородили найвищою відзнакою астронавтів — Космічною почесною медаллю Конгресу США.

Шеннон Лусид прихильно ставиться до своїх українських учнів.  Фото з соціальної мережі Фейсбук

«Я приїхала до Запоріжжя, щоб допомогти студентам у вивченні англійської мови», — пояснила вона мету свого візиту в Україну, пообіцявши, що ще не раз приїжджатиме до цього українського міста. Шеннон Лусид зустрілася також із заступником Запорізького міського голови Анатолієм Пустоваровим. Вони обговорили питання організації навчання молоді. «Процеси глобалізації передбачають вільний перетин кордонів людьми, товарами й фінансами, й іноземні мови відіграють у цьому надзвичайно важливу роль», — зазначив після зустрічі Анатолій Пустоваров. Він обговорив з гостею можливість організації занять з англійської мови для школярів і висловив сподівання, що такі програми діятимуть у всіх навчальних закладах Запоріжжя.