Влада Туреччини неодмінно знайде й покарає винних у цих злочинах. Фото з сайту sputniknews.com

Вибух у центрі Анкари в неділю спричинила бомба, закладена в автомобіль. Унаслідок цього загинули щонайменше 37 осіб, понад сто чоловік зазнали поранень. Вибухова хвиля накрила кілька автомобілів та автобус. Правоохоронні органи Туреччини припускають, що в авто міг сидіти терорист-смертник. Турецький уряд заборонив місцевим ЗМІ поширювати інформацію про теракт за винятком повідомлень держорганів.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що «поставить тероризм на коліна». «Туреччина не відмовлятиметьсяся від права на самооборону і не припинить боротьбу з тероризмом», — наголосив він.

Перші відомості вказують на те, що до нападу може бути причетна заборонена в Туреччині Робітнича партія Курдистану (РПК). Наразі турецьким правоохоронним органам вдалося ідентифікувати особу терористки-смертниці, яка виявилася членом РПК, про що повідомляють місцеві ЗМІ. Деякі оглядачі припускають причетність Кремля до терористичних актів в Анкарі, який міг діяти через бойовиків Ісламської держави. Адже фразу очільника Кремля, що турки не відбудуться лише помідорами, пам’ятають усі. Утім, поки що офіційних повідомлень з цього приводу немає, жодна організація не взяла на себе відповідальності за напад.

Останнім часом Туреччиною прокотилася серія тер?актів, що забрали життя десятків людей. Минулого місяця угруповання «Яструби визволення Курдистану» взяло на себе відповідальність за терористичний акт у центрі Анкари, що стався 17 лютого. Тоді внаслідок вибуху автомобіля поряд з військовим конвоєм у турецькій столиці загинули 28 осіб. 

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»