Година запитань до уряду розпочалася у Верховній Раді із заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про те, що необгрунтоване блокування рахунків Національного оператора атомних станцій НАЕК «Енергоатом» становить пряму загрозу для безпеки країни. Опісля міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий поінформував народних депутатів про намір дозволити продаж прав оренди на землю, які можуть бути закладені під час отримання кредиту, на перехідному етапі перед відкриттям ринку землі. У цьому розрізі йдеться не про продаж землі, а про похідний інструмент, який дасть змогу стратегічним інвесторам мати довгостроковий горизонт за своїми інвестиціями, а фізичним особам-власникам паїв — отримувати постійні орендні платежі від тих, хто орендує.

 «Ми не знімаємо основних джерел наповнення сімейного бюджету», — сказав міністр, додавши, що продаж прав оренди землі також дасть змогу банківському сектору повноцінно кредитувати галузь.

Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко попросив парламентаріїв ухвалити в цілому законопроект про службу в органах місцевого самоврядування. Він заявив, що й дотепер діяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування регулює старий закон, як і питання їхнього звільнення, призначення, фінансування. Натомість новий закон дасть змогу утворити єдину систему публічної служби, яка функціонувала б на єдиних засадах, принципах, підходах. Окрім цього, слід встановити прозору модель оплати праці.

Коли пролунало запитання: «На якій підставі в Україні щотижня підвищується вартість бензину, попри постійні ціни на нафту, за відсутності коливань валютного курсу, а також постійну величину акцизних платежів?», Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував нараду з питань ціноутворення на ринку автомобільного пального за участі Антимонопольного комітету. «Ми бачимо, що синхронні дії трейдерів справді можуть мати ознаки змови щодо регулювання цін. Дивним чином на деяких АЗС це відбувається синхронно. Минулого вівторка перший віце-прем’єр-міністр спрямував звернення до Антимонопольного комітету з вимогою перевірити це питання. Вважаю, що потрібно посилити роль Антимонопольного комітету в країні з усіх питань», — резюмував глава уряду.