ІНФРАСТРУКТУРА

136 млн 499 тис. грн субвенції спрямував уряд на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

"Ці кошти буде спрямовано адміністративно-територіальним одиницям, на які поширюється зона спостереження атомних електростанцій державного підприємства НАЕК "Енергоатом" на реалізацію проектів будівництва, реконструкції, капремонту об'єктів спеціальної соціальної інфраструктури, зокрема навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, культури, об'єктів житлово-комунального господарства, автомобільних доріг", - цитує слова урядовця його прес-служба. Кошти отримають адміністративно-територіальні одиниці Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Рівненської, Миколаївської, Хмельницької та Херсонської областей.

Крім того, 4,5 млн грн субвенції з держбюджету на здійснення заходів із запобігання аваріям та техногенним катастрофам у житлово-комунальному господарстві отримає місто Славутич. За словами Віктора Тихонова, кошти підуть на фінансування будівництва та реконструкції централізованих систем водопостачання та водовідведення, каналізаційно-очисних споруд, зливної каналізації, теплових мереж. Здійснення цих заходів сприятиме забезпеченню безпеки персоналу Чорнобильської АЕС, населення і довкілля.