ДОНОРСТВО. Майже 20 років тому при Сумському НВО імені Фрунзе був створений банк крові. Традиційно двічі на місяць тут почали проводити дні донора. За цей час  благородний рух набув справжньої масовості і став невід’ємною складовою життя фрунзенського колективу.  Лише протягом минулого року за допомогою до робітників звернулися 244 мешканця Сум, з яких 12 – діти, які перебували на лікуванні у відділенні гематології обласної дитячої клінічної лікарні. Всі вони безкоштовно одержали кров або ж її компоненти.

За словами голови Товариства Червоного Хреста ПАТ Раїси Волжиної, протягом минулого року завдяки більш як 600 донорів – фрунзенців банк поповнився майже тонною цільної крові. Вона не просто стала в нагоді сотням хворим, а й переважній більшості врятувала життя.

Як зазначає генеральний директор ПАТ «Сумське НВО імені М.В.Фрунзе» Олексій Цимбал, хоч банк призначений насамперед для допомоги фрунзенцям та членам їх родин, усе ж тут намагаються підтримувати всіх, хто звертається. Адже з кожним роком потреба в донорській крові стрімко зростає. І, на жаль, дуже часто трапляється, що допомогти хворим, крім  донорів - фрунзенців, немає кому.

За повідомленням прес-служби підприємства, сьогодні в об’єднанні близько 1,5 тисячі працівників, які хоча б раз взяли участь у заборах крові. Звання «Почесний донор України» мають 311 сумських машинобудівників – кожен з них уже здав не менше 18  літрів крові. 28 заводчан удостоєні цієї відзнаки торік. Крім того, семеро фрунзенців, що здали її по 45  літрів і більше, мають найвище звання «Заслужений донор України».