ТУРБОТА

Відтепер учні Миколаївської санаторної школи-інтернатумають змогу оздоровлюватися плаванням
 

У Миколаївській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті № 4 завершені роботи з капітального ремонту лікувально-фізкультурного комплексу. Зокрема після дворічної перерви школярі, які страждають на сколіоз, зможуть відвідувати сучасний плавальний басейн, який украй потрібний з точки зору лікувальної фізкультури. Його реконструкція розпочалася наприкінці минулого року. Тоді обласна влада ухвалила рішення виділити кошти для ремонту з обласного бюджету. Замовником робіт виступило управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Як розповідає директор школи Анжела Гуріна, «два роки тому ми розповіли про наші проблеми голові облдержадміністрації Миколі Круглову. Нині бачимо, що він свого слова дотримався».

Загалом будівля, в якій розташований лікувально-фізкультурний комплекс з басейном, добудована до основної ще у 80-ті роки минулого століття. Басейн тут був завжди, адже плавання для дітей, хворих на сколіоз, — одна з головних процедур. Однак з часом басейн уже не відповідав ані сучасним вимогам, ані санітарно-гігієнічним нормам.

Роботи з реконструкції виконані підприємством «Укргазбуд». Як зазначає Анжела Миколаївна, високою якістю робіт задоволені всі: і співробітники, і батьки, і головне — діти. «Були враховані всі наші побажання, — продовжує директор, — якщо раніше діти страждали від холоду, то нині будівельники встановили теплі підлоги, замінили опалювальні прилади. Стіни оздоблені сучасною плиткою, зроблені натяжні стелі, все добре миється і не піддається цвілі. В самому басейні встановлені фільтри за новітніми технологіями. Тепер не треба, як раніше, зливати воду, потім вимивати днище спеціальними розчинами, знову наповнювати водою та підігрівати. Все відбувається автоматично».

Згідно з розкладом для всіх дітей інтернату, з 1-го по 11-й клас передбачено дві години на тиждень обов’язкових занять з плавання. Також діти можуть займатися в басейні ще дві години на тиждень за рахунок позакласних годин. Щодня басейн прийматиме понад 170 учнів.  До кожної дитини застосовують різні методики водних вправ: залежно від виду захворювання та його ступеня. Комусь рекомендовано плавати в ластах, комусь — ні, для когось навантаження можуть бути більш серйозними, інші потребують особливого режиму.

Одночасно з басейном у школі відкриті після ремонту кабінети лікувальної фізкультури. Всього на капітальний ремонт лікувально-фізкультурного комплексу витрачено 743 тис. грн за рахунок коштів обласного бюджету, виділених відповідно до рішення обласної ради, позабюджетних коштів — 472 тис., з них благодійних внесків — 214 тис. і доходів від господарської діяльності 258 тис. грн.