ОСВІТА

Випускники вишів отримують документи про вищу освіту за графіком 

 

Якщо в абітурієнтів саме гаряча пора вступної кампанії, то у випускників вітчизняних вишів інша втіха — нарешті вони отримають омріяні дипломи про вищу освіту. На цю радість кожен з молодих людей чекав кілька років поспіль: вже позаду недоспані ночі перед іспитами, хвилювання під аудиторіями, написання курсових і дипломних робіт. Хоча, можливо, хлопці та дівчата лише згодом зрозуміють, що студентські роки насправді були найщасливішим періодом їхнього ще юного життя. 

Втім з початком видачі дипломів випускники деяких вищих навчальних закладів висловили нарікання, що вчасно не отримали документи про вищу освіту. «Нам повинні були урочисто вручити дипломи 30 червня, але сказали, що ніби немає бланків, тому перенесли вручення на 15 липня», — розповідає один з випускників факультету інформатики та обчислювальної техніки Національного технічного університету «КПІ».

Проте у престижному столичному виші запевняють, що жодних  проблем немає і дипломи видаються за графіком. «Ми ще минулого тижня почали видавати дипломи випускникам. Процедура урочистої видачі дипломів відбувається в нашому навчальному закладі за офіційним графіком, затвердженим Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, — запевнив «УК»ректор Національного технічного університету «КПІ» Михайло Згуровський. — Тож усі наші випускники обов’язково отримають дипломи».

Проректор з науково-педагогічної роботи університету Геннадій Варламов додає, що видача документів про вищу освіту відбувається щодня — окремо по кожному факультету, і радить студентам не хвилюватися, а заглянути в графік. «Проблем із бланками дипломів немає, адже їх форма не змінювалася. Тепер студенти ще й мають змогу за бажанням отримати дипломи європейського зразка англійською мовою — для цього слід було заздалегідь написати відповідну заяву та доплатити незначну суму за офіційний переклад. Тож ми наразі видаємо й такі дипломи». Загалом, за словами Геннадія Борисовича, цьогоріч документи про вищу освіту в стінах рідного університету отримають близько 4,5 тисячі бакалаврів, 3 тисячі магістрів та  2 тисячі спеціалістів.

У прес-службі Міносвіти підтверджують, що проблем з видачею дипломів у жодному українському ВНЗ немає і скарг на нестачу бланків поки що не було.