Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги у Другій світовій війні 8 та 9 травня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з колишніми працівниками Кабінету Міністрів, котрі мають звання ветеранів війни. Він висловив пошану літнім людям теплими словами подяки. Логічним продовженням стала й розповідь про подальші перспективи їхнього життя.

«Для кожної людини дні великої Перемоги є чимось особливим. Завжди, коли зустрічався з ветеранами, мене переповнювали почуття гідності за покоління, яке в той час, коли потрібно було, жертвуючи власним здоров’ям і життям, вибороти велику Перемогу, зробило це, незважаючи ні на що — ні на власні жертви, ні на небезпеку. Ви з честю стали на захист рідної країни і вибороли величезну Перемогу, — сказав Володимир Гройсман. — На ваші плечі випало не тільки перемогти ворога, а й відновити поствоєнну Україну, весь економічний потенціал, відбудувати школи, міста, села, селища».

Прем’єр-міністр подякував ветеранам за все, що вони зробили для держави. Він з упевненістю заявив, що якби не було ветеранів війни та їхнього подвигу, світ був би зовсім іншим. «Глибоко вірю в те, що нові покоління будуть завжди відповідальні перед вашим поколінням і докладатимуть зусиль для зміцнення незалежності й процвітання нашої держави».

У цьому контексті Володимир Гройсман говорив і про реалії сьогодення, про те, що в дні, коли війна відійшла у минуле, Україна зіткнулася з шаленою загрозою з боку Російської Федерації. «Знову на території України лунають постріли. Але я глибоко переконаний у тому, що Україна переможе, оскільки добро завжди перемагає зло», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Опісля він поінформував ветеранів, що однією з перших ініціатив уряду стало розроблення законопроекту щодо скасування податку на пенсії в Україні. Його вже подано до Верховної Ради. Тож Прем’єр розраховує, що в травні це питання буде вирішено, а оподаткування пенсій буде скасовано з 1 травня 2016 року. Це стане одним із кроків до відновлення справедливості.

«Вірю, що настав час, коли Україна почне відродження. Хоч як би складно було, ми пройдемо цей шлях, — підкреслив Прем’єр-міністр. — Заради цього маємо працювати, брати на себе відповідальність і бути гідними пам’яті тих, хто докладав зусиль, здоров’я і життя в ім’я нашої України».

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»