Чому водій так ризикував, з’ясувалося під час огляду салону. Там правоохоронці знайшли запасні частини для вантажних автомобілів різних марок. Документів, що підтверджують їхнє походження та якість, не було. І водій не зміг пояснити, де взяв запчастини, хто їхній власник і чому вони опинилися поблизу державного кордону.

Як повідомляє прес-служба ГУ ДФС в Луганській області, через те, що деякі із запасних частин були призначені для гусеничної техніки, тепер вивчають питання про можливе їх використання як товари подвійного призначення.

Було встановлено, що державний номер УАЗ-Хантера належить іншому автомобілю, власник якого — громадянин, зареєстрований в іншому районі Луганщини.

Подальші заходи, під час яких застосовували безпілотник, дали змогу мобільній групі встановити місце, де складували автозапчастини та інші товарно-матеріальні цінності для подальшого переміщення малими партіями в Російську Федерацію, оминаючи митні пункти пропуску через держкордон.

За результатами проведених заходів у межах кримінального провадження вилучено автозапчастини вартістю близько 920 тисяч гривень та УАЗ-Хантер, який коштує майже 350 тисяч гривень. Триває перевірка, щоб встановити осіб, причетних до організації каналу незаконного переміщення товарно-матеріальних цінностей через державний кордон України.