ЖКГ. Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства до нинішнього опалювального сезону планує підготувати ідеологію формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це повідомив глава міністерства Анатолій Близнюк. 

«До початку опалювального сезону і формування бюджетної політики наступного року ми повинні підійти з чітким розумінням, що робити з тарифом. Якщо його підвищувати, то як, щоб люди від цього не постраждали», — цитує слова урядовця УНІАН.

Він вважає, що до опалювального сезону необхідно також вирішити питання з введенням диференційованих тарифів на воду для населення. «Якщо європеєць споживає 75 літрів холодної води та 75 літрів гарячої за добу, тобто усього 150 літрів, а ми — 360, то нам треба сказати, що 150 літрів — це одна ціна, 200 — це інша ціна, а 300 — третя ціна. Підходити треба диференційовано», — пояснив Анатолій Близнюк.

Урядовець зазначив, що при формуванні бюджету на 2012 рік міністерство проаналізує структуру собівартості тарифу, враховуючи соціальні стандарти, енергозбереження, технічне переозброєння. Це допоможе сформувати оптимальну ціну послуги.