На Дніпропетровщині мисливці зробили перерахунок диких тварин. Щорічна таксація потрібна, зокрема, й тому, що від кількості звіра залежить і мисливська ліцензія на його відстріл. Цього року облік дичини зробили без використання зброї. Зазвичай до цього залучають 100—120 чоловік, які діляться на дві групи: загоничів, які женуть звіра, та обліковців, які рахують тварин, що вибігають їм назустріч. Стежать і записують результати представники лісгоспів та екологічної інспекції. 

«Беремо 30% території, де за слідами, лежбищами, послідом підраховуємо чисельність дичини. Потім за формулами визначаємо, скільки її перебуває на загальній площі, — розповів голова ради мисливців та рибалок Дніпропетровського гарнізону ВС України Володимир Бєлєцький. — Обліковуємо кабанів, косуль, зайців, лисиць, вовків, а також фазанів та куропатву. Чим більше виявиться тварин, тим більше їх можна буде вполювати. Кожне лісове господарство має свій ліміт на відстріл дичини. Від її реалізації виплачують зарплату єгерському складу, закуповують корми, паливо тощо».

 Однією з проблем  дніпропетровських лісів є збільшення кількості хижаків, які зменшують чисельність травоїдних тварин.  Цього року побільшало й кабанів — багатий торішній врожай на жолуді забезпечив для них запаси корму. В місцевих угіддях можна зустріти і червонокнижних звірів — наприклад лісову куницю. Донедавна дуже мало водилося у лісах Придніпров’я  бобрів та лосів, але останнім часом їх з’явилося більше. Штраф за відстріл диких тварин, занесених у Червону книгу,  становить 1500 гривень.

  Результат першого етапу таксації мисливців задовольнив. Він показав, що  з минулого року дичини не поменшало. За один день обліковці побачили і порахували 15 косуль, 6 кабанів, 6 зайців і одну лисицю.