ФОТОФАКТ

Бразилія потерпає від наймасштабнішої за останні сорок років повені. На рахунку лиховію, що не вщухає на південному сході країни, вже понад шістсот жертв, і список постійно доповнюється. У державі оголошено кількаденну жалобу.

Найбільше постраждали від стихії мешканці міста Тересополіс, розташованого за сто кілометрів від Ріо-де-Жанейро, де працівники соціальних служб ледве дають раду з людьми, які шукають зниклих безвісти рідних і часто-густо знаходять лише спотворені тіла.

Влада щодня виділяє на боротьбу зі стихією додаткові кошти. Загони рятувальників, до яких долучилися і військові, працюють безперервно.

Новообраний президент Бразилії Ділма Руссефф назвала повінь Божою волею, але зазначила, що незаконні поселення на нестабільних схилах довкола Ріо-де-Жанейро погіршили ситуацію, адже більшість зруйнованих будинків були дерев'яними й погано збудованими. Щоправда, нині не існує способу передбачити, чий будинок впаде: багатія чи бідного. І вкрай важко уявити, що за кілька років мегаполіс Ріо-де-Жанейро стане столицею чергових Олімпійських Ігор.