Вихід Великої Британії з Європейського Союзу загрожуватиме британській економіці та призведе до скорочення робочих місць – про це попередили голови та виконавчі директори 33 найбільших британських компаній.

Середних BT, Marks & Spencer та Vodafone. Їхні очільники підписали листа-звернення, яке надрукувала днями газета The Times. Всього під листом стоять 198 підписів.

Очільники корпорацій вважають, що так званий Brexit може відлякнути інвесторів.

Між тим, дві третини інших компаній, які входять до FTSE 100, у тому числі Tesco та Sainsbury`s, вирішили не підписувати листа.

У вівторок Девід Камерон відповів на запитання працівників корпорації O2, відвідавши їхню штаб-квартиру:

«Праця трьох мільйонів людей залежить від наших торговельних відносин з Європою. Звісно, якщо ми вийдемо з ЄС, не всі вони втратять роботу. Ми все одно будемо торгувати з Європою, але чи зможемо ми покласти руку на серце та сказати, що цим робочим місцям нічого не загрожує? Що ми нічого не втратимо, якщо опинимось за межами ЄС? Не думаю, що зможемо».

Референдум щодо членства Великої Британії у ЄС відбудеться 23 червня.

Лондонський мер Борис Джонсон, який голосуватиме за вихід Британії з ЄС, вважає, що після виходу перед країною відкриються нові можливості:

«У нас є блискучі можливості укласти нові угоди, зробити так, аби Велика Британія стала центром ділових зв’язків з усім світом, перед нами відкривається фантастичне майбутнє. Заради цього я працюватиму.

Після заяви лондонського мера курс британського фунту стерлінгів стрімко впав та подешевшав до рівня березня 2009 року, коли він обмінювався на 1 долар та 41 цент.

EURONEWS