ДИСЦИПЛІНА

Кабінет Міністрів буде жорсткіше контролювати використання бюджетних ресурсів центральними та місцевими органами виконавчої влади. Як заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, і Президент, і Прем'єр-міністр вкрай незадоволені випадками необ╢рунтованих бюджетних витрат, які дозволяють собі деякі чиновники.

Урядовець повідомив, що доручив усім міністрам та керівникам центральних органів влади надати Мінфіну детальні відомості про витрати бюджетних коштів для придбання автотранспорту, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів та комп'ютерів за 2010-2011 роки. Крім того, йдеться про витрати на проведення святкових заходів та оздоровлення керівного складу державних органів, а також установ та організацій, які утримуються за рахунок державного бюджету.

За словами Андрія Клюєва, Мінфін та Держказначейство повинні в тижневий термін систематизувати інформацію та запропонувати варіанти скорочення і оптимізації витрат бюджетних коштів. Їм також доручено запровадити щомісячний моніторинг таких витрат та доповісти на черговому засіданні уряду, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Урядовець також повідомив, що Держфінінспекція має підготувати аналітичний звіт про ключові причини порушення фінансово-бюджетної дисципліни та запропонувати можливі механізми для мінімізації подібних ризиків.