Серед вас є той, хто поквапився придбати талісман у вигляді дерев’яної конячки? Лише тепер він має право очікувати від талісмана чарівної сили — новий рік нарешті настав і за східним календарем. І, за східними традиціями, що найголосніші веселощі та радісніші пісні, то краще, бо злі духи злякаються, а удача знайде шлях до вашого обійстя. Задля цього, коли приходить Новий рік, китайці розвішують червоні ліхтарі на вікнах і дверях своїх осель. У Луганську краще, ніж в інших регіонах України, знають про ці повір’я — адже тут багато китайських студентів, а в Інституті Конфуція, що діє при Національному університеті імені Тараса Шевченка, вчать мову Піднебесної вже понад три тисячі місцевих жителів. 

Отже, свято зустрічі Нового року за китайським календарем вийшло вельми запальним! У спільній шоу-програмі брали участь як китайські, так і українські студенти. Наші дівчата та хлопці показали, наскільки їм вдалося осягнути культуру Піднебесної, бо співали китайською мовою й танцювали китайські народні танці.

«Більшість наших китайських студентів прагнуть потрапити додому на свято, яке треба зустрічати в родинному колі. Та не в усіх є така можливість, і саме для них ми намагаємося створити найбільш наближену китайську атмосферу у вигляді святкового концерту», — каже заступник директора Інституту Конфуція при ЛНУ Інна Зіневич.

Загалом так сталося, що цього року в Луганську влаштували цілий Тиждень КНР. На розсуд глядачів представлені роботи видатного майстра Піднебесної  каліграфа Ма Гоцзюня, який розкриває в ієрогліфах особливу філософію. Він добре знаний у Китаї творець. За словами директора Інституту Конфуція з китайського боку Лі Дзіхуа, роботи Ма Гоцзюня уперше виставляються в Україні, і саме Луганську випала честь зробити першу виставку завдяки Посольству КНР в Україні. Зі сходу країни виставка крокуватиме аж до столиці.