В Україні рішуче засуджують та вважають неприйнятними і провокаційними дії Корейської Народно-Демократичної Республіки, пов’язані із запуском так званого штучного супутника «Кванмьонсон-4», який може бути прихованим випробовуванням балістичного ракетоносія. Про це йдеться у заяві вітчизняного МЗС.

Незалежно від того, що насправді було його метою, цей запуск, здійснений невдовзі після ядерних випробувань на початку січня, — порушення зокрема резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпекову ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир та стабільність.

Як держава, що добровільно відмовилася від ядерного арсеналу та сумлінно виконує зобов’язання у галузі нерозповсюдження ядерних матеріалів, технологій та засобів доставки, Україна продовжує тісну співпрацю з партнерами, зокрема членами Ради Безпеки ООН, задля відповідного реагування на цей виклик. Тому й закликає Пхеньян у подальшому утримуватися від таких дій і повернутися до виконання відповідних резолюцій Радбезу.