ВІД ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА. За підсумками незалежної громадської експертизи, першість у Всеукраїнській програмі «Висока якість — чесна ціна» виборола продукція черкаського заводу «ТЕХНО» корпорації ТехноНІКОЛЬ. Програму започатковано Всеукраїнською асоціацією виробників будівельних матеріалів та виробів. Першим будматеріалом для незалежної експертизи було обрано теплоізоляцію на основі кам’яної вати, що виробляється в Черкасах.

Ще п’ять років тому мінераловатний ринок був заповнений тільки імпортною продукцією. Нині ситуація кардинально змінилася — на ринку з’явилося кілька вітчизняних виробників. І серед них один із найбільших в Україні — черкаський завод «ТЕХНО», у будівництво якого вкладено понад 18 тисяч євро.

Як розповів голова спостережної ради Всеукраїнської асоціації виробників будівельних матеріалів та виробів Іван Салій, сьогодні необхідна неупереджена громадська експертиза якості у зв’язку з поширенням на ринку неякісних будматеріалів. В Україні з’явилися виробники, здатні забезпечити наш ринок будматеріалами, які за якістю не поступаються імпортним і водночас є доступнішими для споживача. За словами директора з продажу корпорації ТехноНІКОЛЬ Романа Колесникова, черкаський завод «ТЕХНО» залишається одним із найбільших виробників теплоізоляції в Україні, загальна частка корпорації на українському ринку нині становить 38 % і вона в подальшому зростатиме. 

Нещодавно завод запустив нову технологічну лінію з виробництва рулонної теплоізоляції. До кінця цього року підприємство має освоїти випуск асортименту технічної ізоляції — матів, плит та циліндрів. Нині воно випускає кілька видів теплоізоляції з мінеральної вати на основі гірських базальтових порід, що застосовується практично на всіх етапах будівництва. Повний виробничий цикл (від переробки сировини до упаковки продукції) складається з двох ліній загальною потужністю 70 тис. тонн готової продукції на рік. Багатоступеневий контроль якості забезпечує лабораторія, акредитована в УкрСЕПРО та Міністерстві промисловості України.

Для розширення асортименту виробів тільки нинішнього року інвестовано понад 2 млн євро.