ПЕРСПЕКТИВА. Фахівці Північно-Східного федерального університету в Якутську приєднаються до скандально відомого сеульського ембріолога Хван У Соку в спробі відродити мамонта за допомогою біологічного матеріалу, знайденого у вічній мерзлоті, повідомляє ВВС.

За словами старшого наукового співробітника Музею мамонта Науково-дослідного інституту прикладної екології Півночі в Якутську Насіння Григор'єва, закінчення реалізації проекту можливе через 10-20 років, що дасть можливість підготувати якутських фахівців високого рівня.

Як повідомляють вчені, фінансування проекту буде порівну поділено між сторонами, а для клонування буде обраний сучасний індійський слон, чий код ДНК максимально схожий на ДНК шерстистого родича слонів.

ДОВІДКОВО

Професор Хван У Сок опинився в центрі міжнародного скандалу на початку 2006 року, коли з'ясувалося, що результати його експериментів з клонування людини були сфальсифіковані. Незважаючи на пригоду, спеціалісту зі стовбурових клітин вдалося згодом відновити наукову репутацію, отримавши ідентичні екземпляри корови, кота і вовка.

УНН