Уже в березні в Києві може здорожчати вартість проїзду в комунальному громадському транспорті – метро, автобусах, тролейбусах, трамваях та фунікулері. Принаймні у Київській міській держадміністрації запланували переглянути тарифи на основі фінансової звітності та розрахунків Київського метрополітену та Київпастрансу.

Про це заявив глава Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександр Козловський, передає 44.ua.

«Залежно від того, яке буде фінансування підприємств, від цього і буде залежати тариф. Обидва транспортні підприємства — Київпастранс і Київський метрополітен — повинні до березня зробити розрахунки. Після проведення економічної роботи можна буде говорити про розгляд тарифів», — сказав Козловський.

«На сьогодні економічно обґрунтованою є ціна 4,51 гривні», — зазначив начальник КП "Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Ще на початку лютого він називав економічно обґрунтованою вартість у 5,78 грн при нинішній собівартості проїзду в 4,21 грн.

Нагадаємо, вартість проїзду в метро, трамваях, тролейбусах і автобусах, відповідно до законодавства, може переглядатися раз на рік після перевірки фінансової звітності підприємств-перевізників.

ТСН