Чи не кожен із «білих комірців» йде на робоче місце і там замість посиленої роботи... боїться. Причому в кожного з них свої побоювання. Найбільше офісні працівники, як доводять дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, бояться стагнації, тобто відсутності розвитку на робочому місці. Таких нараховується 39%. А 28% опитаних побоюються помилитися в роботі чи ще щось зробити не так, виконуючи свої службові обов’язки. 

Може, аж така кількість тих, хто боїться власних помилок, свідчить про те, що працівники не мають достатньої компетенції? Мабуть, ні. Насправді не боїться і не помиляється лише той, хто нічого не робить. Ще 26% переживають через можливість зниження зарплати. Залишитися взагалі без роботи через скорочення або банальне звільнення побоюються 26%. Лише 24% переймаються через можливий провал у кар’єрі чи втрату авторитету.

За хорошу атмосферу в колективі переживає 21%. Воно й не дивно, адже українці переважно дуже спокійний народ, який вміє знаходити консенсус навіть у дуже затятих суперечках. Цікаво, що у 20% викликає занепокоєння те, що зарплати можуть виплачувати невчасно. 16% є справжніми патріотами власної компанії. Адже ці люди замислюються над тим, що буде у разі, приміром, банкрутства компанії.

Натомість колег і начальства «білі комірці» не бояться. Не викликають жодних неприємних емоцій ліфти й інші офісні приміщення. Таку думку висловив 1% опитаних. У менш ніж 5% опитаних неприємні відчуття виникають, коли на робочому столі дзвонить телефон.

І тільки 14% офісних працівників кажуть про те, що в них немає жодних офісних страхів або побоювань щодо своєї роботи, співробітників чи офісу.

Цікаво: що вища посада працівника, то менше в нього страхів. Принаймні серед топ-менеджерів відсоток тих, хто нічого не боїться, рекордно високий — 32%. У той час як серед лінійних спеціалістів тих, у кого немає офісних побоювань, найменше. ТОП-менеджери найчастіше остерігаються повного кар’єрного провалу, втрати авторитету й розвалу компанії.

Є також деякі відмінності залежно від сфери роботи. Наприклад, програмісти і маркетологи більше, ніж інші, побоюються, що не зможуть професійно вдосконалюватися на цьому робочому місці. Серед цих спеціалістів, а також серед банківських працівників найвищий відсоток тих, хто боїться припуститися помилки. Зниження зарплати більше за інших турбує співробітників готельно-ресторанної галузі, сфери послуг і транспортної галузі.