ДОПОМОГА. На Луганщині закрита черга інвалідів на отримання автомобілів.

Дев'ятеро «черговиків» з Суходольська та Кіровська, Лисичанська, Ровеньків, Стаханова, а також Перевальського та Краснодонського районів відправилися додому на нових машинах. Автомобілі, які обладнано спеціальною механікою ручного керування (для водіїв з ураження ніг) придбані Держфондом соцстрахування. І для багатьох людей, таких, наприклад, як колишній шахтар, інвалід 1 групи Олександр Василик з Суходольська, це єдина можливість знову, майже через десяток років терпіння та поневірянь після травми в шахті, сісти за кермо.

Під час урочистого вручення автомобілів усіх «черговиків» захльостували емоції. Та вони намагалися стримувати радість.

А от керівники області не приховували задоволення з того факту, що ці дев'ятеро чоловіків - останні в обласній черзі й вони отримали спеціальний транспорт. До того ж це вже не старенькі «Запорожці» із поганими технічними характеристиками, навіть не «Славути», а – сучасні «Деу Сенс».

«Цей транспорт буде гарною підмогою у вирішенні побутових питань і допоможе людям стати соціально активнішими. Люди, що втратили здоров'я на виробництві, ще багато чого можуть зробити для суспільства», - підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Пристюк.

За його словами, якщо надалі виникатимуть питання щодо забезпечення інвалідів праці спецтранспортом, проблему вирішуватимуть в поточному режимі. У 2011 році через Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань в Україні урядом виділено 30 млн. грн. на видачу спецавтотранспорту інвалідам праці. У Луганській області за цей рік видано 22 таких автомобіля.