КОНГРЕС

Для поліпшення життя українців влада передовсім
має забезпечити зростання економіки та соцстандартів

Про це заявив Президент Віктор Янукович на відкритті XIII конгресу Всесвітньої асоціації російськомовної преси, який відбувся в Києві на його запрошення.

«Ми створили, на мій погляд, нормальні умови для розвитку демократичних інституцій в нашому суспільстві», — сказав Президент, нагадавши, що в Україні було прийнято Закон «Про доступ до публічної інформації», і майже в усіх відомствах створено відповідні підрозділи, які забезпечують його виконання. Відтепер різноманітні інстанції та, власне, самі українці можуть туди звертатися за необхідною інформацією.

При цьому Віктор Янукович висловив упевненість в тому, що нині українську владу піддають критиці. «Нас критикують, мабуть, більше, ніж будь-кого за всі роки незалежності, тому що ми відкриті. У ЗМІ зараз більше переважає критика, і в них опозиція представлена більшою мірою, ніж сама влада», — наголосив глава держави. У цьому контексті він також зупинився на тому, що влада не полюбляє багато говорити, на противагу цьому вона більше робить, а не обдурює громадян своєї держави: «Ми говоримо правду і знаємо, як до цього ставляться люди».

Окрім цього глава держави наголосив на важливості глибокої та системної модернізації країни, акцентуючи на тому, що процес реформ не може бути легким. Головна ж мета перевтілень — забезпечення зростання економіки і, відповідно, соціальних стандартів, поліпшення життя людей, пові?домляє прес-служба Президента.

Інший позитивний момент: у 2011 році товарообіг між Україною та Росією перевищить 50 млрд дол. Говорячи про ключові пріоритети зовнішньої політики України, глава держави відзначив підтримання конструктивного діалогу з Росією. Ключовим рішенням тут було відновлення нормальних стратегічних добросусідських відносин із цією країною, бо за останні роки політика як України, так і Росії не відповідала їхнім національним інтересам.

Крім того, на переконання Віктора Януковича, національна економіка й надалі зростатиме. «Ми поки що задоволені темпами росту, хоча бачимо, що ще є резерв та  ресурси. Звичайно, ми обов’язково будемо використовувати всі наші можливості», — сказав він. Наступного року буде закладено  нижчий відсоток дефіциту бюджету, ніж поточного, який становитиме близько 2,5%.

Окремо Віктор Янукович подякував учасникам конгресу за відгук на його пропозицію провести такий захід в Україні. «Я їхав сюди і думав, що б вам цікавого розповісти, адже ви все знаєте, тому що нині преса працює, проникаючи буквально в усі таємниці, і вас здивувати майже немає чим», — передає слова Президента Укрінформ.