ЗАВДАННЯ

Під головуванням віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка відбулася нарада з питань контролю над лікарськими засобами, що ввозяться в Україну

У нараді взяли участь керівники та представники державних органів влади, зокрема міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, міністр економічного розвитку та торгівлі Ігор Прасолов, голова Держпідприємництва Михайло Бродський та перший заступник голови Держлікслужби Інна Демченко. Крім того, в обговоренні питань брали участь представники недержавних організацій, зокрема Європейської бізнес-асоціації, Асоціації виробників інноваційних ліків «АПАРД», українських виробників лікарських засобів, а також президент міжнародної громадської організації «Асоціація індійських фармацевтичних виробників (ІРМА)».

Костянтин Грищенко зазначив, що громадяни України передусім повинні бути забезпечені якісними, безпечними та ефективними лікарськими засобами. «Це не питання підтримки імпортерів чи національних виробників лікарських засобів. Це перш за все питання здоров’я українців», — наголосив віце-прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що керівництво уряду виступає за найвищі стандарти якості ліків, які споживаються українцями. «Для нас це  головний пріоритет. Водночас ми повинні зробити все необхідне для того, щоб на фармацевтичному ринку України не було дефіциту лікарських засобів», — цитує слова Костянтина Грищенка його прес-служба.

За результатами наради віце-прем’єр доручив Міністерству охорони здоров’я та Державній службі з лікарських засобів у стислі терміни підготувати доповідь щодо обсягів запасу життєво важливих лікарських засобів для населення України.

Костянтин Грищенко також доручив Держлікслужбі проаналізувати низькі темпи видачі сертифікатів відповідності стандарту Належної виробничої практики  (GMP), а також отримання від іноземних компаній, що виробляють унікальні лікарські засоби і не мають аналогів в Україні, підтверджень про виробництво ними лікарських засобів згідно зі стандартом GMP та інформацію про виробників, які вже подали заявки до Держлікслужби.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»