ПЛАНИ. Депутати пропонують уніфікувати розмір штрафів за адміністративні правопорушення на транспорті. У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Авторами законопроекту є народні депутати Юрій Ганущак («БЮТ-Батьківщина») і Юрій Кармазін («НУ-НС»). 

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, повідомляє УКРІНФОРМ.

Законопроектом пропонується внести зміни до глави 10 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо уніфікації розміру штрафів за адміністративні правопорушення на транспорті.

Йдеться про точне визначення штрафних санкцій, які накладаються посадовими особами та закріплення виключно за уповноваженими органами можливості встановлювати штраф, виходячи з обставин правопорушення.

«На сьогодні в Україні склалася ситуація, коли при накладенні штрафів за адміністративні правопорушення трапляються непоодинокі випадки зловживань з боку посадових осіб, які накладають такі штрафи. Це призводить до корупції, подолання якої є визначальною метою даного законопроекту», – зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.